Hartklachten & onderzoek

Zo werken we bij Cardicare

Met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons binnen 48 uur terecht. Binnen 2 uur stellen wij vast wat de conditie van uw hart is en maken we, als dat nodig is, meteen een behandelplan. Uiteraard wordt uw huisarts hier nauw bij betrokken.

Cardioloog en patient

U heeft eerst een uitgebreide intake met een verpleegkundige en er wordt een ECG gemaakt. Indien nodig wordt er bloed afgenomen. De cardioloog beslist of een echocardiogram gemaakt wordt en of u een inspanningstest moet doen.

Tussen de onderzoeken door kunt u gebruik maken van een luxe, comfortabele wachtruimte. Wij schenken u graag een kop koffie of thee.

 

Aanvullend onderzoek

De cardioloog kan besluiten om uw bloeddruk of hartritme 24 uur of langer te willen volgen. U krijgt dan een bloeddrukmeter of een holter van ons mee. Na een week bespreken wij de uitslag van dit aanvullende onderzoek met u. Als er meer aan de hand is en u bijvoorbeeld een ingreep of een gespecialiseerd onderzoek moet ondergaan, wordt u doorverwezen naar het St. Antonius Hartcentrum in Nieuwegein. Voor de uitslag komt u weer terug bij Cardicare. 

De behandelingen van Cardicare worden door alle zorgverzekeraars vergoed. Meer informatie over kosten en vergoedingen.

> Meer informatie over de diverse soorten hartonderzoek die Cardicare doet.

Terug naar boven