ILD Expertisecentrum

Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek van het ILD Expertisecentrum

Het doel van het ILD Expertisecentrum is om door wetenschappelijk onderzoek de oorzaak en het ziektebeloop van interstitiële longziekten (ILD) beter te begrijpen, waardoor we de diagnose, behandeling en informatievoorziening kunnen verbeteren. Hieronder leest u hoe u als (familie van een) patiënt of andere betrokkene kunt bijdragen aan dit onderzoek.

We hebben in de afgelopen 15 jaar al veel resultaten bereikt met ons onderzoek. Daarnaast is er nog heel veel lopend onderzoek, dat ons steeds meer inzicht zal geven in ILD. Om dit onderzoek te kunnen (blijven) doen, zijn wij voor een groot deel afhankelijk van donaties van (familie van ex-)patiënten, bedrijven en van grotere giften en nalatenschappen. Het St. Antonius Ziekenhuis krijgt als 'topklinisch ziekenhuis' bijna geen van de overheid om onderzoeken te financieren.

St. Antonius Onderzoeksfonds

Om de te kunnen waarborgen dat we in het St. Antonius Ziekenhuis door kunnen blijven gaan met wetenschappelijk onderzoek is in 2010 het St. Antonius Onderzoeksfonds opgericht. Door te doneren aan dit fonds draagt u bij aan wetenschappelijk onderzoek in het St. Antonius Ziekenhuis. 

Help ook mee ILD onderzoek mogelijk te maken

Wilt u ook bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek van het ILD Expertisecentrum? Dat kan door eenmalig of structureel te doneren aan het Onderzoeksfonds. Elke bijdrage is welkom, hoe groot of klein ook. Veel patiënten gingen u al voor, vaak uit dankbaarheid voor ondergane medische zorg. 

Als u onderstaand formulier invult, wordt uw bijdrage uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek van het ILD Expertisecentrum en niet voor onderzoek voor andere aandoeningen. 

Ja, ik wil doneren voor wetenschappelijk onderzoek ILD

Wilt u liever bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek in de volle breedte binnen het St. Antonius Ziekenhuis of het Onderzoeksfonds op een andere manier ondersteunen? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Terug naar boven