Diabetes Centraal (diabeteszorg voor kinderen)

Suikerplein

Diabetes Centraal biedt in aanvulling op de gebruikelijke zorg een digitale polikliniek. Deze digitale polikliniek heet ‘Suikerplein’. Suikerplein is een besloten, beveiligde online behandelomgeving voor patiënten van Diabetes Centraal en hun ouders. Alleen zij en de behandelaars hebben, via een inlogscherm, toegang tot deze poli. Via Suikerplein kunt u (of kan uw kind zelf) makkelijk communiceren met de behandelaars van uw kind en andersom.

Berichten aan het team

De functionaliteit ‘berichten aan het team’ biedt de mogelijkheid om binnen een beveiligde omgeving vragen te stellen aan het behandelteam van Diabetes Centraal. Wilt u een vraag stellen aan uw diabetesverpleegkundige? Vermeld haar naam dan in de onderwerpregel van het bericht. De vragen die u stelt zijn afgeschermd en dus niet zichtbaar voor andere gebruikers. Als u uw vraag op het 'forum' stelt dan is deze wel zichtbaar voor alle gebruikers van Suikerplein.

Wij vinden het belangrijk dat de online communicatie tussen u en uw kind en Diabetes Centraal op een veilige manier gebeurt. E-mailverkeer zal daarom alleen via de beveiligde omgeving van Suikerplein verlopen en niet via de normale e-mail. Hiermee is uw privacy beschermd en voldoen we tevens aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat vindt u nog meer op Suikerplein?

Op Suikerplein:

  • kunt u of kan uw kind bloedwaarden doorgeven.
  • vindt u handige informatie over verschillende onderwerpen zoals koolhydraten, vakantie en reizen, wat te doen als je je rijbewijs wilt halen enz. Deze informatie vindt u onder het kopje ‘bestanden’.
  • kunt u op het forum vragen stellen aan andere gebruikers van Suikerplein.  De vragen die u hier stelt zijn zichtbaar voor alle gebruikers van Suikerplein, niet alleen voor zorgverleners.
  • vindt u interessante nieuwsberichten (bijvoorbeeld nieuws over Diabetes Centraal, uitnodigingen voor informatiebijeenkomsten).

Gebruik maken van Suikerplein?

Om u aan te kunnen melden voor Suikerplein heeft u een uitnodiging van Diabetes Centraal nodig. U ontvangt deze uitnodiging van uw kinderdiabetesverpleegkundige. Zij zal de uitnodig met u bespreken zodra deze is verstuurd. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, kijk dan in uw mailbox even in de map ‘ongewenste mail’. Vindt u ook daar geen mail? Geef dit dan door aan uw  kinderdiabetesverpleegkundige. Waarschijnlijk hebben wij dan niet uw juiste e-mailadres of is onze mail niet door uw spamfilter heen gekomen.

Aanmelden op Suikerplein

Wanneer u de persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, dan kunt u zich aanmelden.
LET OP: de eerste keer dient u zich via de persoonlijke link in de mail te registreren.

Inloggen op Suikerplein

Als u geregistreerd bent, dan kunt u daarna voortaan inloggen via: diabetescentraal.suikerplein.nl

Let op: het webadres is zonder www, dus géén www.diabetescentraal.suikerplein.nl

Log in met:

  • het e-mailadres waarnaar de uitnodiging is verzonden;
  • een zelfgekozen wachtwoord;
  • sms, via een door u gekozen mobiele nummer.

Lukt het niet om u aan te melden of in te loggen, neem dan contact met ons op via:

diabetescentraal@antoniusziekenhuis.nl

Terug naar boven