Doneren aan het Onderzoeksfonds

Schenken met belastingvoordeel

Door eenmalig of periodiek te schenken.

ANBI

U kunt het St. Antonius Onderzoeksfonds op verschillende manieren financieel steunen. Daarnaast heeft het St. Antonius Onderzoeksfonds de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), waardoor giften aftrekbaar zijn van de belasting, minus een drempel van 1% van uw verzamelinkomen (voor persoonsgebonden aftrek). Bent u in het buitenland belastingplichtig, dan is de fiscale situatie uiteraard anders.

Eenmalige schenking

Bij een eenmalige schenking kunt u giften aftrekken voor de inkomstenbelasting, wanneer het totale bedrag tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen bedraagt met een minimum van 60 euro.

Periodieke schenking

U kunt meer schenken, zonder dat het u meer kost. Wilt u het St. Antonius Onderzoeksfonds steunen? Dan is het voor u én voor ons het voordeligst als u dit via een periodieke schenking doet. U kunt dan profiteren van belastingvoordeel. Wanneer u vijf jaar lang ieder jaar een bedrag aan het Onderzoeksfonds schenkt en dat van tevoren vastlegt in een schenkingsovereenkomst, kunt u eenzelfde bedrag volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Voorwaarde is wel dat u uw schenking spreidt over een minimale periode van 5 jaar. U kunt het formulier uitprinten, ondertekenen en versturen naar St. Antonius Ziekenhuis, T.a.v. St. Antonius Onderzoeksfonds, Antwoordnummer 2400, 3430 VB Nieuwegein.

Terug naar boven