Onderzoeksfonds

Over het St. Antonius Onderzoeksfonds

Wetenschappelijk onderzoek

Het St. Antonius Ziekenhuis is één van de grootste niet-academische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Behalve uitstekende patiëntenzorg en de opleiding van medisch specialisten en verpleegkundigen, staat wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de zorg hoog in het vaandel van het St. Antonius Ziekenhuis. Het St. Antonius Onderzoeksfonds speelt hier een belangrijke rol in. 

Verbeteren van kwaliteit van leven

Het St. Antonius Onderzoeksfonds maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk door dit financieel te steunen en te delen. Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn van groot belang voor het verkrijgen van meer kennis over verschillende ziektebeelden en het ontwikkelen van nieuwe behandelmogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat we mensen slimmer beter kunnen maken door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek. Hiermee nemen we de opgedane kennis direct mee in de patiëntenzorg die we nu en in de toekomst bieden. Via de donaties van het Onderzoeksfonds is het mogelijk medisch onderzoek te doen binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Deze onderzoeken dragen direct bij aan nieuwe inzichten en innovaties die de zorg in staat stelt de kwaliteit van leven te verbeteren en te verlengen. Deze kennis wordt niet alleen in ons ziekenhuis gedeeld, maar over de hele wereld.

Ontstaan van het St. Antonius Onderzoeksfonds

Het St. Antonius Ziekenhuis is voor financiering van wetenschappelijk onderzoek in belangrijke mate afhankelijk van donaties van (familie van ex-) patiënten, bedrijven en van grotere giften en nalatenschappen. Deze donaties, vaak gedaan uit dankbaarheid voor ondergane medische zorg, zijn voor de continuïteit van het wetenschappelijk onderzoek van het St. Antonius Ziekenhuis onmisbaar. 

Op 15 november 2010 bestond het ziekenhuis 100 jaar. In het kader van deze bijzondere gelegenheid is het St. Antonius Onderzoeksfonds opgericht. Door het oprichten van het Onderzoeksfonds is het mogelijk een stukje continuïteit aan te brengen in de beschikbare gelden voor onderzoeken. In veel gevallen zijn dit kleinschalige onderzoeken en onderzoeken die een experimenteel karakter hebben. Deze komen hierdoor bij grote subsidieverstrekkers vaak niet in aanmerking voor financiële steun, maar zijn wel essentieel in het verkrijgen van inzichten die gebruikt kunnen worden in grotere studies.

Mensen achter het fonds

Bestuur:

  • De heer dr. C. Festen (dagelijks bestuur, voorzitter) 
  • Mevrouw G. Scheffel (dagelijks bestuur) 
  • Mevrouw drs. M. Valentijn, lid
  • De heer dr. P.G. Noordzij, lid
  • De heer Prof.dr. H.A.P. Pols, lid

Onderzoeksfonds bureau:

  • De heer M.P. van de Riet, directeur Onderzoeksfonds
  • Mevrouw M.A.G. van Mulligen, coördinator

Beleidsplan en jaarverslagen

Meer informatie over de koers van het Onderzoeksfonds of  de behaalde successen van de afgelopen jaren? Bekijk op deze pagina ons beleidsplan en onze jaarverslagen.

Terug naar boven