Opleidingen

Opleiding tot verpleegkundige (versneld BBL)

Haal het beste uit jezelf

Wil jij in 2,5 jaar verpleegkundige worden en tijdens de opleiding direct de theorie kunnen toepassen in de praktijk? Dan is onze versnelde opleiding tot verpleegkundige wat voor jou! Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met het MBO Utrecht en is volledig erkend. Bekijk het filmpje over de versnelde opleiding tot verpleegkundige.

Versnelde opleiding verpleegkunde bbl

Over de versnelde opleiding tot verpleegkundige

De opleiding duurt 2,5 jaar in plaats van 4 jaar. Een deel van de opleiding wordt verzorgd door experts uit de praktijk, waardoor theorie en praktijk optimaal op elkaar aansluiten.

Praktijkleeropdrachten voer je in het ziekenhuis individueel of in groepsverband uit. Je krijgt intensieve studiebegeleiding, met aandacht voor jouw individuele studievaardigheden. Wil je meer weten over de opleiding verpleegkunde bij de Antonius Academie?  Alle informatie vind je in de brochure Opleiding Verpleegkunde.

De opleiding start met 7 weken theorie en gedurende deze 7 weken zijn er per week 1-2 meeloopdagen in de praktijk. Na deze 7 weken vervolg je de opleiding op een verpleegafdeling en wisselen theorie en praktijk elkaar regelmatig af. Je loopt stage op vier verschillende afdelingen op beide locaties van ons ziekenhuis.


"Het mooie van de opleiding is dat je in de praktijk direct gaat oefenen wat je in de theorie op school leert."
- René, student verpleegkunde

 

 

Praktische informatie over de opleiding

Voor wie
  • Een verzorgende-IG (VIG) diploma: je hebt de BBL opleiding gevolgd. Let op: je hebt dan als vooropleiding minimaal een vmbo kader behaald
  • Een Mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding diploma vmbo kader óf een mavo diploma op D-niveau
  • Afgeronde eerste 2 jaar van de BOL-opleiding Verpleegkunde niveau 4 (aangevuld met een aanbevelingsbrief van je studieloopbaanbegeleider en stagebegeleider). Je hebt als vooropleiding minimaal vmbo Kader
  • Een mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding een overgangsbewijs van 4 naar 5 HAVO of een overgangsbewijs van 5 naar 6 VWO
  • Havo– of vwo-diploma

Afhankelijk van de vooropleiding kan gevraagd worden aanvullend nog een test te maken als onderdeel van de selectie.

Duur2,5 jaar
Startmaart en september
KostenDe kosten van je opleiding worden door ons vergoed. Gedurende de eerste zeven lesweken ontvang je zakgeld. Daarna krijg je een salaris volgens de cao Ziekenhuizen.
WaarSt. Antonius Academie Utrecht en online in de digitale leeromgeving
AccreditatieAls je de opleiding hebt afgerond, kun je je laten registreren als verpleegkundige in het BIG-register.
Studiebelasting

Dienstverband van 32 of 36 uur en daarnaast ongeveer 8 tot 10 uur per week zelfstudie.

StudiegidsBekijk de brochure van deze opleiding.
Goed om te weten

Een goede beheersing van het Nederlands binnen deze opleiding is van groot belang. Van buitenlandse sollicitanten wordt dan ook verwacht dat zij in het bezit zijn van het staatsexamen NT 2 (Nederlands als tweede taal), programma 2.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan de vacature via onderstaande knop en solliciteer

Solliciteren

Je ontvangt een bevestiging van je sollicitatie. Wij controleren of alle benodigde informatie is ingevuld en of aan alle voorwaarden is voldaan. Zo ja, dan volgt informatie over de selectieprocedure.

De voordelen van een opleiding bij de St. Antonius Academie

Het St. Antonius Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis waar hoogwaardige zorg verleend wordt. Het streven van de Antonius Academie is om jonge professionals op te leiden die in staat zijn op dit niveau zorg te verlenen.

Aangereikte theorie is direct toepasbaar in de praktijk. Tegelijkertijd vormen ervaringen uit de praktijk een basis voor het onderwijs. Naast aandacht voor Anatomie, fysiologie en ziekteleer en verpleegtechnische vaardigheden wordt er veel aandacht besteed aan communicatie- en gespreksvaardigheden en eigen regie van de patiënt. Iedereen wil gezien worden en dit geldt zeker in situaties waarbij er gezondheidsproblemen spelen en de patiënt stress, angst en verlies en kan ervaren.

Veel jonge professionals willen zich in de toekomst verder ontwikkelen door middel van een specialisatie en/of verkorte hbo-v. Binnen ons onderwijs maak je een start met het oefenen van hbo-basisvaardigheden, bijvoorbeeld met betrekking tot verpleegkundig onderzoek. Deze basisvaardigheden kunnen helpend zijn bij de volgende stap in je carrière.

De opleidingslocatie is ons nieuwe ziekenhuis in Utrecht Leidsche Rijn, gemakkelijk te bereiken met de bus, trein en auto. 

Meer weten?

Terug naar boven