Verpleegkundige vervolgopleidingen

Opleiding tot Spoedeisende Hulp (SEH) verpleegkundige

Als verpleegkundige op een Spoedeisende Hulp (SEH) zorg je voor patiënten van alle leeftijden met de meest uiteenlopende problematiek. Het ene moment geef je gips aan een patiënt met een gebroken arm of been, het volgende moment zorg je voor iemand met een hartinfarct of na een groot trauma. De SEH is een dynamische werkomgeving en de werkzaamheden zijn heel divers. In deze vervolgopleiding leer je alles over de verpleegkundige zorg voor deze uiteenlopende groep patiënten.

Spoedeisende Hulp-verpleegkundige

Bekijk het filmpje over werken als SEH-verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis. 

SEH verpleegkundige in actie

"De Antonius Academie is een leuke leeromgeving, met enthousiaste docenten die hun vak verstaan en leuke anekdotes kunnen toepassen in de lessen om dat zij allemaal nog werkzaam zijn binnen de acute zorg."
- Joost, SEH-verpleegkundige

Over de opleiding tot Spoedeisende Hulp verpleegkundige

De opleiding bestaat uit een mix tussen theorie en praktijk. Voor het praktijkgedeelte werk je minimaal 24 uur per week in de dynamische omgeving van de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit wordt afgewisseld met blokken theorie-onderwijs van een paar dagen op onze Antonius Academie in Utrecht. Door deze combinatie werk je aan de competenties die jij nodig hebt in (hoogcomplexe) zorgsituaties op de SEH. Denk hierbij aan vaardigheden zoals klinisch redeneren in acute situaties,  traumaopvang of het verlenen van acute en hoogcomplexe zorg aan (vitaal bedreigde) kinderen of volwassenen.

Kern EPA's

Binnen de opleiding zijn verschillende leerroutes mogelijk. De eerste stap is altijd het behalen van je BAZ- en kern EPA's. Deze EPA’s zijn voorwaardelijk voor het behalen van het diploma SEH-verpleegkundige.

Specifieke EPA's

Als je op een afdeling werkt met een specifieke taakstelling, zorgtaak of een afdeling met een specifieke patiëntencategorie dan kan je je verder bekwamen in de Spoedeisende Hulp. Je kunt je dan aanmelden voor een of meerdere specifieke EPA’s. Voorwaarde is wel dat je je kern EPA's hebt behaald.

EPA-overstijgende leeractiviteit

Het volgen van één EPA-overstijgende leeractiviteit (EOL) is standaard onderdeel van een kernleerroute. Je beslist zelf, in samenspraak met de praktijk, welke EOL wordt gevolgd en waar deze wordt gevolgd. Binnen de Antonius Academie zijn de volgende EOL mogelijk: Kennis & Wetenschap, Maatschappelijk handelen, Leiderschap & Professionaliteit. Bij het inschrijven wordt uitgevraagd welke EOL je gaat volgen.

Praktische informatie over de opleiding 

Voor wie

Verpleegkundigen met een afgeronde HBO-V, BBL-, BOL- of een inservice-opleiding

Duur15 maanden 
Start3x per jaar (bij voldoende deelnemers)
Planning
KostenAfhankelijk van gekozen EPA's, zie prijslijst.
WaarSt. Antonius Academie Utrecht
Accreditatie179 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V
StudiebelastingDe theorieopleiding heeft een studiebelasting van 179 uur. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week in de praktijk
StudiegidsWil je de studiegids ontvangen? Neem dan contact op met de opleider.
Goed om te weten

Om de SEH-opleiding te volgen, moet je een BIG-registratie voor verpleegkundige hebben. Je bent tijdens de opleiding in dienst van een ziekenhuis en werkt op een SEH-afdeling. Het aantal contracturen varieert per ziekenhuis. Ieder ziekenhuis selecteert zelf de medewerkers die mogen starten met de opleiding. 

 

Reserveren van opleidingsplaatsen

Afdelingen kunnen tot uiterlijk drie maanden vóór de start van de opleiding één of meerdere opleidingsplaatsen reserveren. Als de reservering drie maanden vóór de informatiebijeenkomst niet is omgezet in een inschrijving, vervalt de reservering automatisch.

Een reservering wordt een inschrijving op het moment dat de St. Antonius Academie een digitale aanmelding heeft ontvangen en je bent toegelaten tot de opleiding.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over de opleiding tot SEH-verpleegkundige? Meld je aan voor deze opleiding via onderstaande paarse knop! 

Inschrijven

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Wij controleren of alle benodigde informatie is ingevuld en of aan alle voorwaarden is voldaan. Zo ja, dan schrijven we je in voor de betreffende opleiding. Jij en je leidinggevende ontvangen hiervan een bevestiging.

De voordelen van een opleiding bij de St. Antonius Academie

Je krijgt les van praktijkexperts.

In kleine groepen en met betrokken opleiders.

De opleidingslocatie is ons ziekenhuis in Utrecht Leidsche Rijn, gemakkelijk te bereiken met de bus, trein en auto. 

Met veel ruimte voor innovatieve leermethoden en nieuwe technieken.

Je kunt mogelijk vrijstelling krijgen bij andere opleidingstrajecten op basis van eerder behaalde EPA's.

Meer weten?

Terug naar boven