Nieuwsoverzicht Cardiologie

Artsenverklaring voor medicijn sacubitril-valsartan (Entresto®) automatisch bij uw apotheek

Per 1 augustus 2023 is de landelijke regelgeving aangepast voor het voorschrijven van het medicijn: sacubitril – valsartan (Entresto®).

Dit is een medicijn dat sommige patiënten met hartfalen voorgeschreven krijgen van hun cardioloog.  
De verandering in de regelgeving betekent dat patiënten een artsenverklaring van de cardioloog nodig hebben om het medicijn vergoed te krijgen van de zorgverzekering. Dit geldt ook voor patiënten die dit medicijn al jaren gebruiken.

Het St. Antonius Hartcentrum wil patiënten hierin graag tegemoet komen én voorkomen dat elke patiënt ons afzonderlijk benadert voor een verklaring. Daarom gaan we ervoor zorgen dat de verklaring beschikbaar komt bij de apotheek van iedere patiënt die dit medicijn vanuit het St. Antonius Ziekenhuis voorgeschreven krijgt. We streven ernaar om dit vóór 1 september georganiseerd te hebben.

Patiënten hoeven ons dus niet te bellen voor een verklaring. De artsenverklaring ligt vanaf 1 september automatisch klaar bij uw apotheek.
Als uw apotheek hierom vraagt, kunt u verwijzen naar dit bericht. Als dat niet voldoende is voor uw apotheek, neem dan alsnog contact op met de poli Cardiologie.

Terug naar boven