Home Ziekenhuis

Patiënten en bezoekers

Om verspreiding van het coronavirus te beperken en om 1,5 meter afstand te kunnen houden, zorgen we ervoor dat er minder mensen tegelijkertijd in ons ziekenhuis zijn.

  • Afspraken worden, als dit veilig en verantwoord is, verplaatst of vinden telefonisch of via een videoafspraak plaats.

  • Een deel van de poli-afspraken, onderzoeken, dagbehandelingen en opnames gaat wel door. Dan gelden extra voorzorgsmaatregelen.

  • De bezoekersregeling is aangepast.

  • De begeleidersregeling is aangepast. Belangrijk om te weten is dat het momenteel niet mogelijk is een begeleider mee te nemen naar het ziekenhuis. Indien u toch begeleiding nodig heeft, overleg dan met de poli waar u een afspraak heeft of u iemand mee mag nemen. Er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. Het is wel mogelijk om via uw mobiele telefoon, een naaste deel te laten nemen aan het gesprek met uw zorgverlener. Twee horen meer dan een, samen hoort u meer. U mag ook het gesprek opnemen, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon. Overleg dit vooraf wel even met uw zorgverlener.

  • Let op: Draag in ons ziekenhuis een mond-neusmasker. Dat geldt ook als u geen klachten heeft.

Lees meer over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens de corona-epidemie.

 

Wanneer u als patiënt naar het ziekenhuis komt voor een polikliniekbezoek, onderzoek of opname wilt u zich graag goed voorbereiden. Hier vindt u praktische tips ter voorbereiding. Ook als u familie of vrienden gaat bezoeken, heeft u informatie nodig. U kunt hier meer lezen over onder meer de bezoektijden en huisregels.