Chirurgie

Maag-darmchirurgie (gastro-intestinale chirurgie)

De maagdarmchirurgen (GE-chirurgen) van het St. Antonius Ziekenhuis hebben veel ervaring met elke vorm van chirurgie van het spijsverteringskanaal. Afhankelijk van de aandoening kiezen wij voor een open operatie, een kijkoperatie of een operatie met de robot.

U kunt bij ons terecht voor veel voorkomende aandoeningen, zoals galblaasklachten, blinde darmontsteking of aambeien, maar ook voor zeldzamere ziekten zoals kanker van de dikke darm, lever of alvleesklier. Daarnaast bieden wij de zogenaamde HIPEC-behandeling, voor mensen met uitgezaaide darmkanker.

Wij bieden alle operaties voor mensen met overgewicht, samen met de gynaecologen verzorgen we de endometriosechirurgie. De chirurgen hebben elk hun eigen specifieke aandachtsgebieden.

Beslissingen over de beste behandeling worden voor elke individuele patiënt genomen in een regionaal multidisciplinair team. Zo werken de maag-darmchirurgen intensief samen met andere specialismen, zoals de oncoloog, de radioloog en de maag-darm-leverarts.

Wetenschap, onderwijs en vernieuwing staan hoog in het vaandel. Maar boven alles staat het welzijn van de patiënt en diens familie bij ons centraal. Onze vier verpleegkundig specialisten begeleiden u van begin tot eind, loodsen u door het ziekenhuis, stemmen uw afspraken op elkaar af en nemen u zoveel mogelijk uit handen.

Terug naar boven