Geboortezorg

Faciliteiten per locatie

Utrecht

Onze bevallingslocatie met diverse verlos- en neosuites is in het St. Antonius Ziekenhuis locatie Utrecht. Onze suites zijn comfortabel en huiselijk ingericht en vele verlossuites hebben een eigen ontspanningsbad. Verder zijn er een aantal verlossuites met een speciaal bevallingsbad. Ook hebben we hier een familiekamer waar bezoek even kan verblijven, een spelletje kan spelen, TV kan kijken of even wat kan eten en drinken. Op elke verdieping is ook een keukentje waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Zowel in de familiekamers als de pantry is koffie/thee/water beschikbaar. Naast de vele verlose, kraam- en neosuites zijn er een aantal triagekamers voor spoedconsulten. 

Op deze locatie werken wij met draadloos CTG. Dit betekent dat je, als zwangere, tijdens de CTG-onderzoeken gewoon vrij kunt bewegen en rondlopen en niet op bed hoeft te  blijven i.v.m. snoeren, een stuk prettiger. 

Adres

Soestwetering 1
3543 AZ
Utrecht
T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
T 088 - 320 64 11 (dit nummer is bedoeld voor spoed).

Polikliniek St. Antonius Geboortezorg,
volg intern routenummer 82 (zie beschrijving onder interne looproute).

Geboortecentrum St. Antonius Geboortezorg,
volg route 94 (zie beschrijving onder interne looproute).

Route naar het ziekenhuis

Auto
Onze ziekenhuislocatie in Utrecht ligt direct aan de A2. Je neemt afslag 7, Leidsche Rijn Centrum. Met de auto ben je er in ongeveer 15 minuten vanuit heel Utrecht, Vleuten, De Meern, Maarssen en Breukelen. Er is ruime parkeergelegenheid in de aangrenzende parkeergarage.

Openbaar Vervoer
Met het Openbaar Vervoer ben je vanaf Utrecht Centraal Station in ongeveer 20 minuten in het ziekenhuis in Utrecht. Buslijnen 19 en 39 stoppen voor de deur van het ziekenhuis, halte Jazzsingel. Tevens is er een directe verbinding van buslijn 30 uit Overvecht met het ziekenhuis. Treinstation Leidsche Rijn Centrum is vlakbij. Vanaf dit station neem je de bus (19 of 39) of loop je in ongeveer 3 minuten naar het ziekenhuis.

Meer weten?

Bekijk de actuele informatie over onze locaties.

Parkeren in geval van bevalling/spoed

St. Antonius Geboortezorg heeft een eigen parkeerterrein direct grenzend aan het geboortecentrum in Utrecht. Dit is echter sinds juni 2022 voor langere tijd niet in gebruik door bouwwerkzaamheden rondom de uitbreiding van onze moeder-kind zorg. De gewijzigde toegang geldt tijdens de hele bouwperiode (ca. 2 jaar) voor zowel verloskundigen als patiënten. 

Spoedplekken voor barenden en verloskundigen

Zwangeren en hun partner en verloskundigen die meekomen met een barende, mogen parkeren op de spoedplekken bij de expeditie. Je volgt hiervoor de borden 'Geboortezorg spoed' of navigeert naar de Middenwetering. Je neemt hiervoor de ingang met de slagboom bij 'Parkeren personeel/Geboortezorg spoed'

Ingang en looproute naar Geboortezorg

De ingang van St. Antonius Geboortezorg zit aan de achterkant van het gebouw (grijze deur), hier zie je duidelijke borden met Geboortezorg SPOED. Zodra je door deze deur heen bent neem je de lift naar boven (1e verdieping). Ook hier zie je een duidelijk bord met ‘SPOED, 1e verdieping, via lift’. De receptie van de afdeling Geboortezorg zit op de 1e verdieping. Je kunt je melden bij de receptie op de 1e verdieping tenzij je al hebt gehoord dat er een suite voor je is gereserveerd op de 2e verdieping.

Parkeren Geboortezorg

Auto verplaatsen naar parkeergarage

De auto van de barende zelf mag in eerste instantie staan op het parkeerterrein voor maximaal 2 uur. Zodra jullie gesetteld zijn op onze afdeling en de situatie het toelaat moet de auto verplaatst worden naar de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis (via de hoofdingang). Er zijn gereserveerde parkeerplekken op de 1e etage. Bij het inrijden moet een parkeerkaart getrokken worden. De parkeervergunning die je van de afdeling ontvangt graag zichtbaar in de auto leggen. Ter hoogte van de eerste (vanaf ziekenhuis gezien) parkeerplaats hangt een brievenbus met een sticker van Geboortezorg. Graag daar de gebruikte parkeervergunning hier in doen na ontslag.
Vanuit de parkeergarage kom je op de 1e verdieping het ziekenhuis binnen en volg je route 94 naar Geboortezorg. 

Parkeren bij opname vrouw/kind
Onze spoedplekken zijn niet voor partners van vrouwen die bij ons zijn opgenomen of voor ouders van hun opgenomen kindje. Zij parkeren ook in de parkeergarage van het St. Antonius op de gereserveerde parkeerplekken voor Geboortezorg.

Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Bezoek aan de polikliniek van St. Antonius Geboortezorg, route 82

Vrouwen die een afspraak hebben bij de polikliniek/gynaecoloog kunnen parkeren in de overdekte parkeergarage aan de voorzijde (hoofdingang) van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

Looproute vanuit parkeergarage Utrecht richting polikliniek Geboortezorg

De ingang van het ziekenhuis in Utrecht bevindt zich op de 1e etage. Vanuit de parkeergarage volg je route 82 Geboortezorg/Polikliniek en loop je (langs de Apotheek) richting centrale receptie. Ter hoogte van de receptie ga je links de gang in waar diverse poliklinieken aan liggen. Na circa 100 meter vind je aan je rechterhand de ‘polikliniek van St. Antonius Geboortezorg. Bekijk ook deze plattegrond.

(Kraam)visite St. Antonius Geboortezorg, route 94

Bezoek/familie die op (kraam)visite komen voor vrouwen die zijn opgenomen of die zijn bevallen bij St. Antonius Geboortezorg kan parkeren in de overdekte parkeergarage aan de voorzijde (hoofdingang) van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Dit geldt ook voor de partners van vrouwen die bij ons zijn opgenomen of voor ouders wanneer hun kindje is opgenomen bij ons voor extra zorg.

Looproute vanuit parkeergarage Utrecht richting Geboortecentrum

De ingang van het ziekenhuis in Utrecht bevindt zich op de 1e etage. Vanuit de parkeergarage volg je Geboortezorg/Geboortecentrum (route 94) en loop je (langs de Apotheek) richting centrale receptie. Ter hoogte van de receptie volg je de borden route 94. Je slaat links af bij de receptie en volgt een lange gang (langs diverse poli’s) totdat je helemaal achteraan de borden en banieren van St. Antonius Geboortezorg ziet. Hier bevindt zich ook de balie van Geboortezorg. Bekijk ook deze plattegrond.

We snappen het helemaal hoor! Op een roze wolk, overdonderd door alles wat er op je af komt als kersverse ouders, helemaal vol van jullie wondertje. Je gaat lekker als gezinnetje naar huis en dan vergeet je wel eens wat mee te nemen. Bij Geboortezorg vinden we dan ook met enige regelmaat opladers, kleding, horloges, slippers, babyspulletjes etc. Uiteraard bewaren we dit voor jullie in een kast. Waardevolle spullen bewaren we zeker, overige spullen gaan na 3 maanden wel weg. Dus mocht je iets missen, neem dan even contact op met de afdeling Geboortezorg via 088-320 32 80.

Nieuwegein

Let op:  Bevallingen vinden plaats in Utrecht.

St. Antonius Geboortezorg locatie Nieuwegein is bereikbaar via T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
Voor spoed, bel T 088 - 320 64 11.

Het is niet mogelijk om te bevallen in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.

Poliklinische afspraken, zoals afspraken bij je gynaecoloog of de benodigde onderzoeken zijn nog wel mogelijk bij onze polikliniek Geboortezorg, locatie Nieuwegein. 

Adres

St. Antonius Geboortezorg
Koekoekslaan 1, Nieuwegein
T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
T 088 - 320 64 11 (dit nummer is bedoeld voor spoed).

Route

a) Rij de parkeergarage in tot aan de slagboom.
b) Trek bij de slagboom een parkeerkaartje.
c) Als er sprake is van spoed, dan mag je je auto parkeren op de beschikbare invalidenparkeerplaatsen.
d) Neem je parkeerkaartje mee en loop in de richting van de grote hal van het ziekenhuis.
e) Direct om de hoek vind je rolstoelen, hierin moet € 1,- borg (op de 2e en hogere etages van de parkeergarage vind je ook rolstoelen bij de liften).
f) Direct aan je rechterhand zie je de ingang van St. Antonius Geboortezorg (op het raam zie je een grote foto van een moeder met baby).
g) Ga met de lift (of de trap) naar boven. Daar kun je je melden aan de balie van de polikliniek.
 

  • Op onze locatie in Nieuwegein zijn de verloskundigen van De Geboortezaak locatie Nieuwegein gevestigd (voorheen verloskundigenpraktijk Alnatal). Begin 2017 is verloskundigenpraktijk Alnatal gefuseerd met drie andere verloskundigenpraktijken uit de regio (verloskundigenpraktijk Houten, Wijk bij Duurstede en Geboortes & Zo). Zij vormen nu samen De Geboortezaak.

    St. Antonius Geboortezorg werkt intensief samen met diverse verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de omgeving van Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Dit doen we binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Uniek).

Woerden

Locatie Woerden is geen bevallocatie, maar poliklinische afspraken, zoals afspraken bij je gynaecoloog of de benodigde onderzoeken zijn daar mogelijk.

St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden is bereikbaar via T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen). Voor spoed, bel T 088 - 320 64 11.

Adres

St. Antonius Geboortezorg Polanerbaan 2 3447 GN Woerden

Looproute naar polikliniek St. Antonius Geboortezorg

Vanaf de hoofdingang loopt u richting Dagbehandeling, dan neemt u de trap of de lift naar de 1e etage. Daar aangekomen gaat u rechtsaf en aan het einde links. Daar is de balie van de polikliniek van St. Antonius Geboortezorg (Verloskunde).

Bezoekregels

Je bent van harte welkom op onze locaties! Om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, gelden een aantal huisregels:

St. Antonius Ziekenhuis is een rookvrij ziekenhuis. Roken is in en op het terrein van ons ziekenhuis nergens toegestaan.

Hulphonden zijn welkom, andere (huis)dieren niet.

We gaan uiteraard op een respectvolle wijze met elkaar om. Agressie staan wij niet toe.

Voor jullie en onze veiligheid maken wij gebruik van cameratoezicht.

Mocht je trouwens tijdens je bezoek aan ons ziekenhuis een ruimte nodig hebben om te kolven, dan kan dat. Je kunt dit navragen bij de centrale balie van het ziekenhuis. Zij regelen dan iemand die je naar onze kolfruimte brengt. 

Terug naar boven