Geboortezorg

Gezinsgerichte zorg (Family Centered Care)

Bij St. Antonius Geboortezorg werken we volgens de visie Family Centered Care oftewel gezinsgerichte zorg. Dit houdt in dat het gezin centraal staat in onze zorgverlening.

Kernwaarden Family Centered Care

Wij behandelen het gezin met waardigheid en respect en luisteren zoveel mogelijk naar hun individuele wensen, rekening houdend met hun kennis, waarden, overtuigingen en culturele achtergrond.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om het gezin van eerlijke en volledige informatie te voorzien zodat zij als gelijkwaardige partners kunnen samenwerken in het zorgproces.

Wij ondersteunen en moedigen het gezin aan om actief deel te nemen aan het zorgproces op het niveau en in de mate waarin zij dit zelf wensen en hierbij zoveel mogelijk zelf de regie te nemen.

Het is de keuze van het gezin om familie te laten deelnemen aan het zorgproces en het gezin kiest zelf wie er tot de familiekring behoort.

Moeder en kind blijven bij elkaar

Een van de kenmerken  van Family Centered Care is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. De partner is 24/7 welkom en mag blijven overnachten op de suite. Eventuele broertjes en/of zusjes moeten echter thuis slapen en even geduld hebben tot hun nieuwe broertje of zusje thuiskomt. Ook hebben we speciale neosuites voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Bekijk ook de mooie film over baby Dorian die 8 weken te vroeg werd geboren en samen met zijn ouders verbleef in een van onze Neonatologiesuites. Een mooi praktijkvoorbeeld van de zorg die wij bieden aan te vroeg geboren baby's.

Comfortabele suite

Of je nu bevalt met je eigen verloskundige of onder begeleiding van de gynaecoloog: alle bevallingen vinden plaats in een van onze privésuites. Onze suites zijn comfortabel en huiselijk ingericht en hebben een vaste bedbank voor je partner.

Alle medische apparatuur is weggeborgen achter kastdeuren, maar is wel – heel veilig  -  in een handomdraai beschikbaar. Alle suites hebben een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Op al onze bevallingslocaties zijn er mogelijkheden om je weeën op te vangen in bad of te bevallen in bad.

Als je baby is geboren, is het prettig om zelf te kunnen bepalen of je juist wel of geen bezoek wil ontvangen. Net zoals je dat thuis zou doen. Bezoek is hier altijd welkom. Al is het midden in de nacht. Wij vinden het belangrijk dat jullie je thuis voelen bij ons.

Het gezin op bezoek

Zorg komt naar jou toe

Uniek bij St. Antonius Geboortezorg is dat alle zorg die je nodig hebt tijdens je bevalling plaats vindt op je eigen suite. De juiste zorgverlener komt naar jou toe zodat jij niet verplaatst hoeft te worden tijdens je bevalling.

Meer informatie

Terug naar boven