Nieuwsoverzicht Geboortezorg

Ruim 10 jaar succesvolle cursus voor aanstaande partners bij Geboortezorg

De 6 successen van de vadercursus 'Aanpakken voor Aanstaande Vaders'

Vadercursus

Al 10 jaar vind enkele keren per jaar de praktische cursus Aanpakken voor Aanstaande Vaders plaats in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. 

De cursus is opgezet in 2009 door David Borman. Hij is niet alleen verloskundige n.p. en trainer maar ook zelf vader. Vanuit deze achtergronden heeft hij de cursus ontwikkeld om aanstaande partners de beste informatie en meest praktische trips te geven voor zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Praktisch voor de partner, fijn voor de aanstaande moeder

Het doel van deze cursus is om aanstaande vaders te informeren over wat ze kunnen verwachten, wat ze praktisch kunnen doen om hun partner te ondersteunen en om de kans op teleurstellingen te verkleinen.  Het resultaat is een plezieriger ervaring voor zowel vaders als moeders. Hoewel de cursus zich in naam op vaders richt, zijn ook vrouwelijke of zich anders identificerende partners van (aanstaande) moeders van harte welkom. Wel is het zo dat de meerwaarde van de cursus het grootst is als zij zelf niet zwanger zijn geweest.

De cursus bestaat uit 2 avonden van elk 3 uur waarin de onderwerpen, informatie en tips voorbij komen, variërend van tips voor de auto, hoe om te gaan met de hormonen van je vrouw, pijnstilling, alles over de bevalling maar ook praktische tips voor de kraamperiode. En natuurlijk antwoord op de meest gestelde vraag: "Hoe kan ik haar echt helpen tijdens de weeën?"

Waaruit blijkt dat de cursus een succes is?

  1. Het is de langslopende (en voordeligste) cursus voor aanstaande vaders in Nederland ooit
  2. De belangstelling is onverminderd groot, per cursus melden zich tussen de 25 en 40 deelnemers
  3. De cursus leidde tot een boek: het boek Aanpakken voor Aanstaande Vaders is inmiddels een bestsellerDe deelnemers krijgen per avond een eBoek, twee dus in totaal. In totaal bijna 100 bladzijden.
  4. Het is geen uitzondering dat verloskundigen in de omgeving van de vadercursus in de zwangerenstatus vermelden dat de aanstaande vader deze cursus heeft gevolgd: het verschil tussen mannen die het wel en niet gevolgd hebben is heel duidelijk!
  5. Deelnemers komen al lang niet meer alleen uit Nieuwegein of Utrecht. Elke cursus zitten er wel deelnemers uit Amsterdam, Amersfoort, Culemborg of Gorinchem in de zaal. Maar er zijn ook deelnemers uit Zutphen, Breda en zelfs Maastricht geweest.
  6. Deelnemers zijn zeer enthousiast en positief. Zo positief dat de cursus sinds enkele jaren de ‘niet goed-geld terug’ garantie geeft

Dankbare reacties

Bart: “Ik was dit jaar bij de cursus en wilde je graag laten weten hoe onze zwangerschap en bevalling is gegaan. Ik heb door de zwangerschap heen ontzettend veel gehad aan de lessen en het advies. Het is een grote steun geweest! De kennis schepte rust in een wereld van meningen en goedbedoeld advies. Afgelopen zaterdag is mijn vrouw bevallen van onze zoon, de bevalling ging rap en ook daar heb ik veel aan de cursus gehad. Heel veel dank daarvoor!”

Koert: “Ik wil je heel erg bedanken voor vooral de doorloop van de bevalling en de verwachte zaken rondom de bevalling (2de avond), deze heeft mij zelfverzekerder gemaakt tijdens de bevalling.”

Kortom: een aanrader! Meer informatie lees je hier of op vadercursus.nl

Terug naar boven