Nieuwsoverzicht Geboortezorg

Update bouwwerkzaamheden St. Antonius Geboortezorg

st. antonius geboortezorg

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van St. Antonius Geboortezorg, waardoor er begin 2024 één groot centrum is voor ál onze moeder- en kindzorg. Een van de werkzaamheden is de opbouw van twee verdiepingen bovenop het huidige gebouw. Onlangs is bekend geworden dat het vanwege veiligheidsvoorschriften helaas nodig is om de twee onderliggende verdiepingen tijdelijk te ontruimen. Dit betekent dat de zorg voor aanstaande ouders en hun baby’s van februari 2023 tot en met april 2023 op een andere plek moet plaatsvinden.

Het gaat om de afdelingen Verloskunde en Neonatologie op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De zorg op de begane grond, met onze IC en MC, kan wel doorgaan. Er is inmiddels een plan uitgewerkt waaruit blijkt dat we de meeste bevallingen en zorg aan pasgeboren baby’s in deze periode in ons eigen ziekenhuis kunnen opvangen.

Ouders en baby’s kunnen in die periode terecht op onze verpleegafdeling 5C in Utrecht. We doen op deze afdeling aanpassingen om de ruimtes geschikt te maken voor St. Antonius Geboortezorg, zodat we hier dezelfde kwaliteit van zorg leveren als onze patiënten van ons gewend zijn. Helaas zullen tijdelijk niet alle faciliteiten precies hetzelfde zijn zoals nu bij St. Antonius Geboortezorg het geval is. Wel werken we met dezelfde systemen, dezelfde bedden én hetzelfde personeel. We kunnen, ondanks de tijdelijke omstandigheden, goede en veilige (geboorte)zorg blijven leveren.

Waarschijnlijk kunnen we in deze periode helaas niet alle geboortezorg in ons ziekenhuis opvangen en daarom vragen we waar nodig de hulp van ziekenhuizen in de regio. Om hoeveel bevallingen het precies gaat, is nu nog niet bekend. Daarover zijn we in gesprek met de regioziekenhuizen. Met elkaar doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke geboortezorg blijven bieden in de regio.

Zodra er nieuws is, informeren we hierover via onze website. Zie ook antwoorden op veelgestelde vragen

Terug naar boven