Geboortezorg

Samenwerking verloskundigen en kraamzorgorganisaties

St. Antonius Geboortezorg werkt intensief samen met de Utrechtse ziekenhuizen en de verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de omgeving van Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Dit doen we binnen het VSV Utrecht.  Samen hebben wij nagedacht over hoe we jou de beste zorg kunnen bieden tijdens je zwangerschap en bevalling. Je kunt bij ons bevallen met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog.

Op zoek naar een verloskundige?

Ben je op zoek naar een verloskundige bij jou in de buurt? Kijk dan hier welke verloskundigenpraktijken van het VSV Utrecht voor jou dichtbij zijn. Ook als je een verloskundige hebt die geen lid is van het VSV Utrecht ben je welkom bij ons. Bevallen bij St. Antonius Geboortezorg betekent dat jouw eigen verloskundige samen met jou de regie heeft, maar zo nodig de gynaecoloog of kinderarts direct voorhanden is. In overleg met je verloskundige bepaal jij waar je wil bevallen.
Een doula is ook welkom. Echter, het is niet toegestaan dat de doula meegaat in geval je naar de OK moet voor je bevalling.

Op zoek naar een kraamzorgorganisatie?

St. Antonius Geboortezorg werkt heel nauw samen met diverse kraamzorgorganisaties. Deze bureaus kunnen ook ondersteuning bieden bij de bevalling in het ziekenhuis (partusassistentie). De kraamverzorgende helpt de verloskundige tijdens de bevalling en zorgt ervoor dat jij je gesteund voelt bij het opvangen van de weeën. Kraamzorg dien je zelf tijdig (bij 10-12 weken) gedurende je zwangerschap te regelen.

Terug naar boven