Geboortezorg

St. Antonius Geboortezorg

Bij St. Antonius Geboortezorg bieden wij alle zorg rondom zwangerschap en geboorte. Wij willen jou en je partner graag begeleiden in deze bijzondere fase en jullie ondersteunen om je kindje een goede start te geven.

Net dat beetje meer

De komst van nieuw leven is een indrukwekkende gebeurtenis waar wij als zorgprofessionals graag een bijdrage aan leveren: zorgzaam, met plezier en zo persoonlijk mogelijk. Wij werken met passie en warmte en willen je graag net dat beetje meer geven. Elke familie en gezin is uniek. Jullie persoonlijke wensen vinden wij belangrijk. We vormen samen met jullie een hecht team en kijken naar welke zorg op welk moment gewenst is, het beste past en mogelijk is. Wij zijn er met liefde en respect en zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving waar jullie je in goede handen voelen.

Altijd welkom

Je bent altijd welkom bij ons, of je nu komt bevallen met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog, Bij St. Antonius Geboortezorg staat 24 uur per dag een compleet team klaar in het ziekenhuis om bevallingen te begeleiden. Onze specialisten werken nauw samen om jou de beste zorg te kunnen bieden.

Utrecht als bevallingslocatie

Bevallen kun je bij St. Antonius Geboortezorg te Utrecht.  De polikliniek Geboortezorg zit in Utrecht en in Nieuwegein. Op onze locatie te Utrecht hebben wij ook nog een afdeling Neonatologie met een post-IC.

Bekijk de faciliteiten per locatie

Gezinsgerichte zorg

Het gezin staat centraal bij ons, we werken volgens het Family Centered Care concept. Een van de kenmerken is van Family Centered Care is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een comfortabele suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is.

Een gezin, met de pasgeboren uitbreiding.

Veiligheid voorop

We streven ernaar jou en je kindje zo goed mogelijk te begeleiden tijdens je zwangerschap en bevalling. Veiligheid staat voorop. Ons team van deskundigen staat dan ook 24/7 voor jullie klaar.

De gynaecologen hebben er dan ook voor gekozen zo te werken dat er altijd een gynaecoloog in het ziekenhuis aanwezig is (en dus niet nog van huis hoeft te komen). Ook als je zwangerschap en bevalling goed verlopen, is dat een prettig idee. We werken nauw samen met andere specialisten uit het ziekenhuis, zo zijn de kinderarts, anesthesist en het OK-team ook altijd beschikbaar.

Comfortabele suite

Of je nu bevalt met je eigen verloskundige of onder begeleiding van de gynaecoloog: alle bevallingen vinden plaats in 1 van onze privé-suites. Onze suites zijn comfortabel en huiselijk ingericht en hebben een vaste bedbank voor je partner. Wij vinden het belangrijk dat jullie je thuis voelen bij ons.  Alle medische apparatuur is weggeborgen achter kastdeuren, maar is wel - heel veilig - in een handomdraai beschikbaar.

Alle suites hebben een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Op al onze bevallingslocaties zijn er mogelijkheden om je weeën op te vangen in bad of te bevallen in bad. Verder is er op elke kamer een koelkastje aanwezig (waar je bv je eigen eten of borstvoeding kunt bewaren).

Na de bevalling blijf je met je kindje en partner op je eigen suite. Als je baby is geboren, is het prettig om zelf te kunnen bepalen of je juist wel of geen bezoek wil ontvangen. Net zoals je dat thuis zou doen. Dat kan op je eigen privé-suite. Bezoek is hier altijd welkom. Al is het midden in de nacht. Lees ons ABC voor een overzicht van de faciliteiten die wij bieden.

Onze suite

De verlossuite op locatie Utrecht

Foto suite locatie Utrecht

Zorg komt naar jou toe

Uniek bij St. Antonius Geboortezorg is dat alle zorg die je nodig hebt tijdens je bevalling naar jou toekomt en dat jij tijdens je bevalling dus niet verplaatst hoeft te worden. Wij streven ernaar moeder en kind altijd bij elkaar op de kamer te laten, ook als de moeder of de baby extra zorg nodig heeft. Ook de partner kan hier altijd blijven slapen. Bovendien hebben we speciale neosuites voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Daarnaast is het bij een poliklinische bevalling mogelijk dat een kraamverzorgende van de door jou gekozen kraamzorgorganisatie aanwezig is bij de bevalling. Zij kan jou continu ondersteunen wat heel prettig is tijdens de bevalling.

Pijnbestrijding op de suite

Beval je bijvoorbeeld poliklinisch met je eigen verloskundige maar heb je toch een ruggenprik nodig of moet de gynaecoloog komen kijken, dan blijf je op dezelfde suite en komt de juiste zorgverlener naar jou toe. Dit in tegenstelling tot bij de meeste geboortecentra waar jij in dat geval met bed al verplaatst moet worden naar een medische verlossuite. Ook bieden wij andere vormen van pijnbestrijding op de suite zoals lachgas, Remifentanil (pijnstiller via infuuspompje) of TENS (apparaatje ter verlichting van de pijn). Informeer naar de mogelijkheden op de locatie waar je wil bevallen.

Voorlichting

Mocht je nieuwsgierig zijn, lees dan verder op onze uitgebreide website of bekijk ons praktische filmpje voor een indruk van onze afdeling.  Daarnaast bieden we maandelijks een webinar over borstvoeding. Lees hier meer. 

Infographic geboortezorg

Binnen Santeon (waarin 7 topklinische ziekenhuizen samenwerken) en het St. Antonius worden infographics ontwikkeld, die inzichtelijk maken welk resultaat een patiënt van een behandeling bij een bepaalde aandoening kan verwachten. Binnen het Santeon is ook een infographic gemaakt t.a.v. de zorg rondom zwangerschap en geboorte. In de infographic is data verzameld over geboortezorg die Santeon ziekenhuizen bieden en de uitkomsten van deze zorg. De informatie heeft betrekking op vrouwen die vanwege medische redenen in het ziekenhuis zijn bevallen. Het gaat om data over onder andere de zwangerschapsduur bij bevalling, het aantal stuitliggingen, de gebruikte pijnstilling, de persduur en het aantal ingrepen tijdens de bevalling. Klik hier om de infographic te bekijken.

Meer info?

Wil je meer informatie of een afspraak maken met St. Antonius Geboortezorg neem dan contact met ons op via 088 320 64 00 of stuur een mail naar geboortezorg@antoniusziekenhuis.nl

Terug naar boven