Home

Hulphonden en andere dieren

U en uw hulphond zijn van harte welkom in ons ziekenhuis. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij verzoeken u om uw hulphond aan te lijnen zodra u het ziekenhuis binnenkomt. Daarnaast vragen we u om hem een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is.

Wilt u bij binnenkomst uw bezoek melden bij de centrale balie? Wij weten dan dat u met uw hulphond in ons ziekenhuis bent en verkleinen zo de kans dat u onnodig aangesproken wordt door een van onze medewerkers.

Hebt u een poliklinische afspraak?

Meld bij het maken van een poliklinische afspraak dat u uw hulphond wilt meenemen. Uw afspraak wordt dan bij voorkeur aan het einde van het spreekuur gepland.

Komt u op bezoek bij een patiënt?

Bel dan vooraf met de afdeling waar u op bezoek wilt gaan om af te stemmen of het mogelijk is dat u langskomt. Het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet mag betreden in verband met verminderde weerstand van patiënten.

Wordt u opgenomen op een verpleegafdeling?

Wordt u opgenomen op een verpleegafdeling en bent u afhankelijk van uw hulphond? Laat dit dan vooraf weten aan de opnameafdeling. Dan kunnen er in overleg met afdeling Infectiepreventie afspraken gemaakt worden. 

Terug naar boven