Onder Artsen december 2021

Uitbreiding aanbod teleconsultatie: sportgeneeskunde

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft het aanbod van teleconsultatie onlangs uitgebreid met sportgeneeskunde. Sportartsen Suzanne Huurman en Belle van Meer zien teleconsultatie als een waardevolle aanvulling op het aanbod van sportgeneeskunde. Soms kan een sportarts zonder fysieke beoordeling van de patiënt advies geven ten aanzien van diagnosestelling en behandeling. In die gevallen kan teleconsultatie een goed alternatief zijn voor verwijzen.

Bij teleconsultatie sportgeneeskunde stelt u uw vraag aan een van de sportartsen en ontvangt u binnen drie werkdagen een duidelijk advies. U kunt een teleconsult aanvragen via ZorgDomein, bij ‘Teleconsultatie’ of bij ‘Medisch Specialistische zorg’ onder ‘TCCN St. Antonius Ziekenhuis’. Het teleconsult gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt!

Hoe werkt teleconsultatie?

  • Vanuit uw HIS gaat u naar ‘teleconsultatie’ of naar ‘Medisch Specialistische zorg’ in ZorgDomein (bij ‘zorgvraag selecteren’), daar ziet u het beschikbare teleconsultatie-aanbod.
  • In de zoekbalk typt u ‘Antonius’ en treft het aanbod van het St. Antonius onder de locatienaam ‘TCCN, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein en bij’ ‘TCCN, St. Antonius Ziekenhuis, Woerden’.
  • U kiest de juiste aanvraag, vult deze in en stuurt deze door aan het St. Antonius. 
  • U ontvangt het behandeladvies van de specialist, binnen de afgesproken termijn. 
  • Het antwoord van de specialist vindt u bij ’Regie’ in ZorgDomein onder de button ’Ontvangen’. Ook wordt het antwoord per edifact naar het adres gestuurd dat in uw ZorgDomein-account staat.

Bij de volgende specialismen kunt u een teleconsult aanvragen

Cardiologie algemeen, cardiologie ECG, dermatologie, diabetes/endocrinologie/ vasculaire geneeskunde, hematologie. interne geneeskunde algemeen, MDL, nefrologie, neurologie, oncologie, ouderengeneeskunde, reumatologie, sportgeneeskunde en urologie. 

Vragen over teleconsultatie kunt u mailen naar huisarts@antoniusziekenhuis.nl.

Terug naar boven