Onder Artsen februari 2022

Nu ook teleconsultatie voor kinderen

Voor huisartsen en jeugdartsen is het sinds deze maand mogelijk om via een teleconsult advies aan te vragen voor kinderen. Juist bij kinderen kan het fijn zijn om eerst even te overleggen in plaats van een kind direct door te verwijzen naar de kinderarts. 

De ervaring leert dat na overleg via een teleconsult een doorverwijzing naar de kinderarts niet altijd meer nodig is. Soms blijkt na overleg ook dat een kind beter op zijn plek is bij een andere specialist of zorgverlener dan de kinderarts. Op deze manier wordt het kind (en de ouder) een consult bij de kinderarts bespaard en is het elders sneller (en beter) geholpen.

Wij denken graag digitaal met u mee over uw niet-spoedeisende vragen en zien dit als een mooie stap in het verbeteren van de juiste zorg op de juiste plaats. Lees hieronder meer over hoe teleconsultatie werkt: 

Het is voor verschillende specialismen mogelijk om teleconsultatie aan te vragen. Onlangs is ook Sportgeneeskunde aan dit rijtje toegevoegd. 

Hoe werkt teleconsultatie?

  • Vanuit uw HIS gaat u naar ‘teleconsultatie’ of naar ‘Medisch Specialistische zorg’ in ZorgDomein (bij ‘zorgvraag selecteren’), daar ziet u het beschikbare teleconsultatie-aanbod.
  • In de zoekbalk typt u ‘Antonius’, daar treft u het aanbod van het St. Antonius onder de locatienaam ‘TCCN, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein en bij’ ‘TCCN, St. Antonius Ziekenhuis, Woerden’.
  • U kiest de juiste aanvraag, vult deze in en stuurt deze door aan het St. Antonius. 
  • U ontvangt het behandeladvies van de specialist, binnen de afgesproken termijn. 
  • Het antwoord van de specialist vindt u bij ’Regie’ in ZorgDomein onder de button ’Ontvangen’. Ook wordt het antwoord per edifact naar het adres gestuurd dat in uw ZorgDomein-account staat.
Terug naar boven