Onder Artsen februari 2022

Voorlichting over vaccineren

Veel Nederlanders zijn inmiddels voorzien van een boosterprik, maar er zijn er ook die (nog) geen afspraak hebben gemaakt en vragen hebben. Als St. Antonius vinden we het belangrijk om hen van de juiste informatie te voorzien. Daarom gingen chirurg Peter Go en anios Marjolein van Breugel onlangs samen met twee oud-huisartsen de straat op. Ze gingen op de markt in Nieuwegein met inwoners in gesprek en informeerden hen over het vaccin. En dat leverde waardevolle gesprekken op.

"De meeste mensen met wie we in gesprek gingen, waren al gevaccineerd", vertelt Peter Go. "Maar vaak kenden ze wel mensen in hun omgeving die twijfelden. Op deze manier konden we indirect wat betekenen." Peter benadrukt dat mensen overtuigen om toch het vaccin te nemen niet het doel van de gesprekken was. "Het draait om het geven van goede informatie, zodat mensen een beter onderbouwde keuze kunnen maken."

Samen met de oud-huisartsen vertelden Marjolein en Peter meer over de werking van de vaccins en de reactie van het lichaam hierop. Ze kregen veel positieve reacties: "Mensen reageerden enthousiast en het werd erg gewaardeerd." Het viertal kijkt terug op een geslaagde dag. "Erg mooi om zo samen met huisartsen wat te kunnen betekenen. Zeker nu er op internet veel misinformatie te vinden is, is het erg belangrijk om daar op deze manier wat aan te doen."

Voor patiënten die meer willen weten over (de werking van) het coronavaccin is er op onze website meer informatie te vinden.

Terug naar boven