Onder Artsen Juli 2022

Urgentieclassificatie NZa voor radiologisch onderzoek St. Antonius

Vanwege een aanhoudend personeelstekort is de afdeling radiologie de afgelopen weken genoodzaakt geweest om een deel van de programma’s voor diagnostiek te sluiten. Hierdoor zijn de wachtlijsten voor echo, MRI en CT helaas weer opgelopen.

Om tijdig oncologische, spoed en semi-soeddiagnostiek te kunnen garanderen is aan de medisch specialisten van het ziekenhuis gevraagd om bij een diagnostiekaanvraag de NZa-classificatie mee te geven, zodat de NZa-urgentielijst weer gehanteerd kan worden bij het inplannen van nieuwe onderzoeken.
Dit kan betekenen dat patiënten, onder behandeling van een specialist, langer dan gebruikelijk moeten wachten op een afspraak voor minder urgente diagnostiek.

Wat merkt u hiervan als huisarts?

Bij een aanvraag van een huisarts voor echo, MRI en CT wordt u gevraagd een indicatie voor urgentie mee te geven. In ZorgDomein is dit sinds mei 2020 een verplichte vraag. 
Bij het plannen van de afspraak met uw patiënt wordt de door u aangegeven indicatie nog steeds zoveel mogelijk aangehouden. Omdat echter de toegangstijden in zijn geheel zijn toegenomen, kan het ook voor uw patiënten betekenen dat zij langer moeten wachten op een afspraak voor minder urgente diagnostiek.

We bevinden ons in een vervelende situatie en betreuren het effect hiervan op uw en onze patiënten.
We stellen daarom alles in het werk om hier zo spoedig mogelijk verandering in te brengen.   

Terug naar boven