Onder Artsen oktober 2021

Verdere versoepelingen in het St. Antonius

Net als in de rest van Nederland versoepelen we in het St. Antonius Ziekenhuis de geldende coronamaatregelen. Vanwege onze zorg voor kwetsbare patiënten gaat het om milde versoepelingen en blijven enkele maatregelen nog van kracht. 

Het is niet langer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden; wel blijft dit verstandig. Omdat de 1,5 meter afstandsmaatregel vervalt, is ook de bezoekers- en begeleidersregeling wat versoepeldt. Al onze patiënten mogen standaard weer één begeleider meenemen. 

We blijven patiënten en bezoekers vragen om in bepaalde ruimtes een mond-neusmasker te dragen. Dit geldt voor de wachtruimtes op de poli’s en de verpleegafdelingen. Daarnaast schudden we nog geen handen en blijven we bezoekers wijzen op de hygiëneregels van het RIVM. 

Op onze website is meer informatie te vinden over onze huidige coronamaatregelen en bezoekregels.

Drukte in het ziekenhuis

Hoewel het aantal coronapatiënten lager ligt dan eerder dit jaar is de werkdruk nog steeds ongekend hoog. Dat geldt ook in het St. Antonius, waar het drukker is dan normaal. Hierdoor kan het zo zijn dat patiënten langer moeten wachten voor hun afspraak of behandeling. Soms kan het helaas ook voorkomen dat we niet-urgente ingrepen moeten uitstellen. 

Ook bij Geboortezorg is het druk. Dit geldt voor de gehele regio Utrecht. Hierdoor kan een zwangere helaas niet altijd in het ziekenhuis van haar eigen keus bevallen. Ook kraamverzorgenden hebben vanwege de geboortegolf minder tijd beschikbaar. Om dit in zo goed mogelijke banen te leiden, versterken we in de regio de samenwerking op het gebied van Geboortezorg. Acute, spoedeisende en complexe Geboortezorg blijft in de regio altijd beschikbaar.  

Terug naar boven