Kankercentrum: Persoonlijke, mensgerichte zorg

Zelfhulpmodule voor oncologiepatiënten

Therapieland laptop

Patiënten van het St. Antonius Kankercentrum kunnen gebruikmaken van de zelfhulpmodules van het e-healthplatform Therapieland. Het Kankercentrum biedt deze aan als extra psychosociale zorg. 

Tips, adviezen en informatie 

Voor patiënten die de diagnose kanker hebben gekregen, bieden de onlineprogramma’s tips, adviezen en informatie over onderwerpen die belangrijk voor hen kunnen zijn, zoals het omgaan met emoties, vermoeidheid, verwerking, seksualiteit en werk. De programma’s kunnen ondersteunen bij het omgaan met kanker, waarbij de eigen kracht en mogelijkheden het uitgangspunt zijn. Het gaat hierbij om zorg op maat.

Patiënten kunnen kiezen uit de modules 'Na de diagnose', 'Tijdens de behandeling', 'Na de behandeling' en 'Minder angst na kanker'. Elke module bevat begeleidende video’s, opdrachten en voorbeelden uit de praktijk. In de ‘bibliotheek’ vindt de patiënt extra literatuur, oefeningen en filmpjes. De programma’s zijn ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-healthontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen. Voor patiënten van het St. Antonius is een speciaal introductiefilmpje opgenomen. Zo komen patiënten die gebruikmaken van de modules in een voor hen herkenbare omgeving.

Gebruikmaken 

Patiënten van het St. Antonius Kankercentrum kunnen gratis gebruikmaken van de online zelfhulpmodules. Dit kan door een account aan te maken op de website van Therapieland

Wilt u meer informatie hierover? Bespreek dit dan met uw zorgverlener.  

Terug naar boven