Nieuwsoverzicht Kankercentrum

St. Antonius besteedt aandacht aan Wereldkankerdag

4 februari was het Wereldkankerdag. Binnen het Kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis hebben we met verschillende activiteiten aandacht hieraan besteed. 

Zo werden patiënten en naasten van een van onze afdelingen in Utrecht in de watten gelegd met een verwenpakketje. "Wereldkankerdag is een dag om stil te staan bij de impact van kanker. Niet alleen voor oncologische patiënten, ook voor naasten. Bijna iedereen kent wel iemand met kanker. Op deze dag verwennen wij ze graag met een lekkere body foam en roomspray", aldus de collega's van de afdeling. De pakketjes zijn in samenwerking met Rituals verzorgd. Net als de afdeling vindt ook het bedrijf zelfzorg en complementaire zorg voor patiënten belangrijk. 

Ook op andere afdelingen was er aandacht voor Wereldkankerdag. Zo kregen alle patiënten van een verpleegafdeling in Nieuwegein een voetmassage aangeboden en droegen de collega's van de afdeling paarse strikjes. 

pakketje
Paars strikje

Andere activiteiten

Deze week vinden er in ons ziekenhuis nog twee bijeenkomsten plaats, georganiseerd door het Kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis in samenwerking met het Buddyhuis:

Terug naar boven