KNO

Wachttijden KNO

Actuele wachttijden

Wij doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Voor spoed kunt u altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft of u maakt zich zorgen, neem dan contact op met de poli.

Voor een afspraak is het niet altijd nodig om naar het ziekenhuis te komen. We proberen veel afspraken telefonisch of via video (beeldbellen) te doen.

Wachttijden KNO

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen wij u graag zo snel mogelijk helpen en daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Hieronder worden de kortste, actuele wachttijden vermeld van KNO. Soms is de wachttijd langer, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of als u een voorkeur heeft voor een specifieke locatie. Soms bent u sneller aan de beurt, bijvoorbeeld als de specialist vindt dat u sneller geholpen moet worden. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden uiteraard niet.

PolikliniekbezoekLocatieActuele wachttijd in dagen
KNO - AlgemeenZiekenhuis Nieuwegein31
KNO - AlgemeenZiekenhuis Utrecht31
KNO - AlgemeenLocatie Woerden34
KNO - AlgemeenPolikliniek Houten46
KNO - Doofheid en gehoorverliesZiekenhuis Nieuwegein52
KNO - Doofheid en gehoorverliesZiekenhuis Utrecht53
KNO - Doofheid en gehoorverliesLocatie Woerden52
KNO - Doofheid en gehoorverliesPolikliniek Houten53
BehandelingLocatieActuele wachttijd in dagen
Tonsillectomie en/of adenotomie (kno)Ziekenhuis Nieuwegein79
Tonsillectomie en/of adenotomie (kno)Ziekenhuis Utrecht79
Primaire operatieve behandeling van afwijkingen van neustussenschot (kno)Ziekenhuis Nieuwegein107
Primaire operatieve behandeling van afwijkingen van neustussenschot (kno)Ziekenhuis Utrecht107
Plaatsen middenoorbeluchtingsbuisjes (kno)Ziekenhuis Nieuwegein75
Plaatsen middenoorbeluchtingsbuisjes (kno)Ziekenhuis Utrecht75
De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd. Laatst bijgewerkt op: 16-04-2024 .

Wilt u onze wachttijden vergelijken met de wachttijden van andere ziekenhuizen? Kijk dan op zorgkaartnederland.nl/wachttijden.

Wachtlijstbemiddeling

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde ‘Treeknorm’), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Terug naar boven