St. Antonius zorgresultaten

Santeon

Binnen Santeon, het samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, werken artsen van het St. Antonius sinds 2012 aan het inzichtelijk maken en het verbeteren van zorgresultaten (zorguitkomsten).  

Verbeteren op basis van zorguitkomsten

Sinds 2016 is binnen Santeon gestart met het daadwerkelijk verbeteren van de zorg op basis van de gemeten zorguitkomsten. Bij de aandoeningen waarbij dit gebeurt, gebruikt een multidisciplinair team de verzamelde gegevens over de resultaten van behandelingen, processen en kosten om verbeteringen tot stand te brengen.

>Lees meer over de verbeterprojecten op de website van Santeon.

Tot 2016 werden resultaten van zorg voor longkanker, prostaatkanker en later ook borstkanker en darmkanker gepresenteerd voor de Santeon-ziekenhuizen. Deze resultaten vindt u in de Santeon Zorg voor Uitkomst-boeken:

Van de Santeon-verbeterprojecten kunt u de publicaties vinden via Santeon/VBHC.

Over Santeon

Santeon vindt dat de kwaliteit van de ziekenhuizen in Nederland veel beter kan. Hoewel de kwaliteit van onze zorg in vergelijking met andere landen relatief hoog is, is er op veel aspecten verbetering mogelijk en nodig. Santeon is in 2010 opgericht en voortgekomen uit de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen, om open samenwerking tussen de Santeon ziekenhuizen te stimuleren, met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Al jaren verzamelen, analyseren en publiceert Santeon de  uitkomsten van verschillende oncologische behandelingen van de Santeon-ziekenhuizen. Sinds voorjaar 2016 benutten we deze data om de zorg  continu te verbeteren. We maken daarbij gebruik van de Value-based healthcare-methode van Michael Porter.  

Contactgegevens Santeon

Kantoorgebouw Galghenwert (8e verdieping)
Herculesplein 38 
3584 AA Utrecht 
T 030-252 41 80 
info@santeon.nl

Santeon ziekenhuizen

  • Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen
  • Catharina Ziekenhuis Eindhoven
  • Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
  • Martini Ziekenhuis Groningen
  • Medisch Spectrum Twente
  • OLVG, Amsterdam
  • St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht/Nieuwegein
Terug naar boven