Nieuwsoverzicht Longcentrum

Award voor longarts Marjolein Drent

Waardering voor levenslange inzet ten bate van longpatiënten

marjolein drent

De European Respiratory Society (ERS) heeft longarts Prof. dr. Marjolein Drent onderscheiden met de 'Lifetime Achievement Award' voor haar inzet ten bate van longpatiënten wereldwijd.

Drent nam begin juni afscheid van ons ziekenhuis als praktiserend specialist. Ze was sinds eind jaren tachtig met tussenpozen aan ons ziekenhuis verbonden. Ze stond aan de wieg van het expertisecentrum Interstitiële longziekten (ILD) en de internationale organisatie WASOG en ze was oprichtster van de ILD-Care Foundation.

Drent kreeg de onderscheiding vooruitlopend op van het ERS congres in Barcelona, begin september. Ze krijgt de onderscheiding volgens de ERS als  erkenning voor een leven lang uitmuntendheid op het gebied van interstitiële longziekten.

Drent: "Ik ben trots en dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen en het vertrouwen van iedereen die mij door de jaren heen heeft gevormd en gesteund, mijn mentoren, collega’s, en medeauteurs van publicaties. Veel dank ook aan alle patiënten die mij hun vertrouwen hebben gegeven." aldus de longarts in een reactie op haar onderscheiding. 

Terug naar boven