Nieuwsoverzicht Maag-Darm-Lever (MDL)

Fit4Surgery: betere conditie en sneller herstel voor darmkankerpatiënten

bijeenkomst fit met darmkanker

Om ervoor te zorgen dat darmkankerpatiënten na hun operatie sneller herstellen, is een speciaal behandelprogramma ontwikkeld; het Fit4Surgery-programma. Hiermee helpen we patiënten hun fysieke en mentale conditie en levensstijl voor de operatie te verbeteren. Fysiotherapeut Wencke Raterink en diëtist Femke Corbière: "Daar plukken patiënten na hun ingreep de vruchten van; zij herstellen namelijk sneller."

Programma

Het programma richt zich vooral op lichamelijke oefeningen en het geven van voedingsadvies op maat. Het is heel belangrijk dit te combineren om patiënten zo fit mogelijk te maken voor hun operatie.

De voordelen

Binnen Fit4Surgery werken fysiotherapeuten en diëtisten nauw samen om patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun operatie en hun algehele welzijn te bevorderen. Door deze goede voorbereiding, is de kans op complicaties kleiner en zijn patiënten sneller hersteld.

Patiëntervaringen

Succesverhalen zoals dat van de 75-jarige Ineke tonen het belang van Fit4Surgery voor darmkankerzorg in Nederland. Haar deelname verbeterde haar conditie voor de operatie, wat bijdroeg aan een snel herstel en anderen inspireerde. Lees meer over Inekes ervaring met Fit4Surgery op Chronisch ZorgNet.

Terug naar boven