Nieuwsoverzicht

13 april: webinar 'Een depressie heb je niet alleen'

depressie_liggend_formaat

De diagnose ‘depressie’ heeft niet alleen gevolgen voor degene die de depressie heeft maar ook voor de mensen erom heen. Daarom organiseert het St. Antonius Ziekenhuis op 13 april van 19.00 tot 20.30 uur een webinar over dit onderwerp.

In dit webinar geven we voorlichting over het ziektebeeld depressie, leggen we uit hoe je als naaste goed voor je jezelf kunt blijven zorgen en waar je op moet letten bij het ondersteunen van je dierbare met een depressie. Wij geven je tips hoe je je dierbare zo goed mogelijk kunt helpen te herstellen en om zelf ook goed overeind te blijven.

Gevolgen depressie

Een depressie zorgt ervoor dat je dierbare op een andere manier omgaat met zijn/haar omgeving. Als naaste kun je onmacht en hopeloosheid voelen als het niet lukt om de dierbare met een depressie te bereiken, te helpen of ondersteunen. Het bewaken van je eigen grenzen en het zorgen voor een gezonde balans kan lastig zijn. Dit kan er zelfs ervoor zorgen dat je zelf overbelast raakt of zelf ook depressieve klachten krijgt.

Doelgroep

Het webinar is voor iedereen die te maken heeft met een dierbare die een depressie heeft. Dit kun jezelf zijn of misschien ken je iemand in je naaste omgeving die hiermee te maken heeft (familielid, buren, vrienden, collega’s etc.). Maak hen attent op dit webinar of meld jezelf aan, je bent van harte welkom! 

Doel webinar

Informatie geven aan naasten over het ziektebeeld depressie en de kenmerken die hierbij horen.

Programma

  • Wat is een depressie?
  • Hoe ervaart een patiënt een depressie?
  • Hoe ervaart een naaste een patiënt met een depressie?
  • Hoe kom je in gesprek over zelfmoordgedachten (suïcidaliteit)?
  • Hoe herken en voorkom je overbelasting van een naaste?
  • Hoe stel je grenzen als naaste?
  • Informatie over waar hulp te vinden is.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit webinar. 

Terug naar boven