Nieuwsoverzicht

'Antonius thuis' brengt zorg bij patiënten thuis en wint prijs

zorgsuccessen_2020

In het St. Antonius Ziekenhuis is de bokaal voor het Zorgsucces 2020 uitgereikt. De prijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste Zorgsucces van het ziekenhuis. Dit keer was het thema 'Juiste zorg Juiste plaats Juiste kosten', dat draait om nog beter afstemmen op de behoefte van de patiënt en verder kijken dan de muren van het ziekenhuis alleen. Uiteindelijk ging 'Antonius thuis' er met de prijs vandoor. 

'Antonius thuis' bestaat in totaal uit drie verschillende projecten, waarbij we bij patiënten thuis zorg bieden. Het gaat hierbij onder andere om patiënten met kanker die chemotherapie thuis aangeboden krijgen door oncologieverpleegkundigen.

Ook MS-patiënten ontvangen thuis zorg door middel van 'Antonius thuis'. Dit gebeurt door het toedienen van methylprednisonkuren in tabletvorm in de thuisomgeving en een samenwerking met thuiszorgorganisatie Careyn, waarbij een verpleegkundige van Careyn bij de patiënt thuis langskomt om ondersteuning te bieden als dat nodig is. 

"Een patiënt is allereerst mens en wil het liefst doorgaan met zijn leven. Juist ook als hij ziek is. Waar kan dat beter dan thuis?", aldus Sita Splinter, afdelingshoofd van het Kankercentrum, over Antonius thuis. "Wij willen zorg zoveel mogelijk laten aansluiten bij de behoeften van de patiënt om zo de kwaliteit van zijn leven te verbeteren."

Zorg op maat

Ook bij het MS-centrum zijn ze erg trots op de resultaten die behaald zijn met Antonius thuis.  "Als patiënt betekent dit dat hij of zij minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen wat energie bespaart", zegt Carla Kloet, MS-verpleegkundige. "Door problemen niet alleen in de spreekkamer te bespreken, maar deze in de eigen omgeving te zien en daar de interventies in te zetten wordt er gerichter zorg op maat geleverd." 

Terug naar boven