Nieuwsoverzicht

Autologe stamceltransplantaties geaccrediteerd

De afdeling Hematologie van het St. Antonius Ziekenhuis heeft onlangs een erkenning gekregen van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, een zogenoemde STZ-accreditatie, voor autologe stamceltransplantaties. Dit betekent dat ons ziekenhuis hoogwaardige zorg voor de autoloog getransplanteerde patiënt levert.

stz-logo.jpg
Om deel uit te maken van de STZ moet een ziekenhuis voldoen aan 42 eisen, onder andere op het gebied van zorg, patiëntveiligheid, onderzoek en opleiding en onderwijs. Allemaal factoren die van belang zijn om de deskundigheid van zorgprofessionals en de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Publicatie onderzoek

In oktober 2020 is een publicatie(externe link) verschenen van het onderzoek ‘Minimale bijwerkingen na HDM en autologe stamceltransplantatie’ van Hanny Overbeek, verpleegkundig specialist Hematologie in het St. Antonius Ziekenhuis. Hierin worden de afname van veelkomende bijwerkingen beschreven door verschillende ingezette interventies. Inmiddels worden minimale bijwerkingen gemeten, waaruit blijkt dat de kwaliteit van zorg enorm verbeterd is.

Terug naar boven