Nieuwsoverzicht

Bibliotheek biedt digitale hulp in het St. Antonius Ziekenhuis

Voor burgers, patiënten en bezoekers

vrouw zit aan bureau achter haar laptop

De bibliotheek Nieuwegein en het St. Antonius Ziekenhuis slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. De bibliotheek zal vanaf maandag 11 december als pilot elke werkdag in het ziekenhuis (locatie Nieuwegein) aanwezig zijn om te helpen bij alle digitale vragen en het patiëntportaal Mijn Antonius.  

Digitale vragen

Van ondersteuning bij het installeren van de Mijn Antonius-app en het aanvragen en activeren van DigiD, tot andere digitale vragen. Daarvoor kunnen bezoekers terecht tijdens de speciale inloopuren. Dit is een uitbreiding op de al bestaande computerinloopuren in de bibliotheek van Nieuwegein waar bezoekers al langere tijd langs kunnen komen met deze vragen. De bibliotheek en het St. Antonius hebben afgesproken dat deze dienstverlening ook in het ziekenhuis plaatsvindt. Op deze manier maakt de bibliotheek de digitale ondersteuning nog breder toegankelijk en kunnen wij patiënten beter helpen bij het gebruik van het patiëntenportaal Mijn Antonius. 

Zelf zorg regelen met Mijn Antonius

De komende jaren ontstaat een toenemende druk op de zorg door de vergrijzing. Dit maakt het noodzakelijk de zorg anders te organiseren. Tegelijkertijd is de trend dat de patiënt steeds meer zelf wil en kan doen. Daarom doet het St. Antonius, net als andere zorginstellingen, steeds meer digitaal via het patiëntportaal Mijn Antonius. Patiënten die hierbij hulp nodig hebben, willen wij hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. De computerinloopuren van de bibliotheek zijn een heel mooie aanvulling op de ondersteuning die de Mijn Antonius Helpdesk al biedt. 

Eerste inloopspreekuur

De pilot loopt tot eind april 2024. Het eerste inloopspreekuur vindt plaats op 11 december van 09.00 tot 11.00 uur. De overige tijden zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-11.00 uur en dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur. Deze ondersteuning is tijdens de pilot alleen beschikbaar op locatie Nieuwegein. U vindt het informatiepunt bij de wachtruimte van de apotheek.

Terug naar boven