Nieuwsoverzicht

Burgemeester bezoekt St. Antonius

burgemeester-ng-201208-_mg_5298-low_res

Bij het St. Antonius in Nieuwegein staat een 7 meter hoge kerstboom met honderden lichtjes. Het is een kerstgeschenk van de gemeente Nieuwegein, als steuntje in de rug voor patiënten en medewerkers. ‘Deze zorgsterren schijnen ook tijdens de feestdagen’, staat op een bord naast de boom. 

Burgemeester Frans Backhuijs overhandigde de kerstboom tijdens een werkbezoek aan het St. Antonius. “Sinds maart wordt hier ontzettend hard gewerkt in de strijd tegen het coronavirus. We schenken deze boom om hen te bedanken”, vertelt hij in dit filmpje(externe link)

Rondleiding

Aansluitend kreeg de burgemeester een rondleiding over de IC van het ziekenhuis. Internist-intensivist Arend-Jan Meinders werkt zelf op de IC en liet de burgemeester zien hoe het er aan toe gaat. “Het feit dat u dit werkelijk zelf ervaart, is denk ik heel bijzonder”, aldus Meinders.  

De burgemeester sprak er met een aantal medewerkers. “Ik heb heel indrukwekkende dingen gezien; er wordt met veel zorg en passie gewerkt. Er is een enorme rust en dat straalt veel vertrouwen uit.” Tot slot deed hij nog een oproep. “Hou je aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Op die manier krijgen we het coronavirus eronder.”

Terug naar boven