Nieuwsoverzicht

Historische dag voor het St. Antonius

Eerste zorgmedewerkers gevaccineerd

eersteprikjan21_0

Vandaag is een bijzondere en heugelijke dag voor het St. Antonius Ziekenhuis. Nog maar vier dagen geleden besloot het kabinet dat ook een deel van het ziekenhuispersoneel eerder in aanmerking komt voor de eerste vaccinaties. En nu al zijn de eerste medewerkers gevaccineerd. Dat is een fantastisch begin van het nieuwe jaar!

Nadat ziekenhuisapotheker Rob Kuiper vanochtend de eerste lichting vaccins in ontvangst nam en met zijn team de eerste vaccinaties had klaargemaakt, was het dan zover. Angelique Diks, verpleegkundige op Covid-afdeling F2, kreeg als een van onze eerste medewerkers de prik. "Ik voel me vereerd dat ik vandaag al de prik heb mogen krijgen, omdat ik natuurlijk mezelf wil beschermen maar ook de patiënten en dierbaren in mijn eigen omgeving. Ik hoop dat het vaccineren ervoor zorgt dat we met elkaar snel weer naar het normale leven terug kunnen", aldus Angelique.

De groep zorgverleners die deze week het vaccin krijgt, behoort tot het vaste team of worden langdurig ingezet in de directe patiëntenzorg aan Covid patiënten op de SEH, Intensive Care of elders in de COVID-zorg, volgens de landelijke richtlijnen.

Alhoewel we nog lang niet iedereen in ons ziekenhuis kunnen vaccineren, is dit wel een heel goed begin en een enorme mijlpaal. We hebben samen al zó lang en zó hard gewerkt om zoveel mogelijk zorg aan zoveel mogelijk patiënten te kunnen blijven geven.
En nu is er licht aan het einde van die tunnel. Hopelijk komen er snel meer vaccins beschikbaar voor iedereen in de zorg en in Nederland.

We hopen dat velen straks die mouw op zullen stropen en die prik nemen!

Foto onder: Rob Kuiper nam vanochtend de eerste lichting vaccins in ontvangst

Rob Kuiper nam vanochtend de eerste lichting vaccins in ontvangst
Terug naar boven