Nieuwsoverzicht

Lea Bouwmeester nieuw lid Raad van Toezicht

Lea Bouwmeester

De Raad van Toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis wordt per 1 oktober versterkt door Lea Bouwmeester. Zij volgt hiermee Richard Grol op. 

Als zelfstandig ondernemer vervult Lea verschillende rollen, variërend van programmadirecteur en adviseur tot voorzitter en toezichthouder. Haar werkzaamheden vinden plaats op het snijvlak van gezondheidszorg, innovatie, digitalisering en inclusie. Ze werkt op deze gebieden samen met consultancybureau BeBright, waar ze als associate aan verbonden is.

Lea was van november 2006 tot maart 2017 Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid. Daarna was ze van juli 2017 tot september 2018 directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). De afgelopen jaren heeft Lea zich steeds meer gericht op activiteiten die zich richten op onderwerpen als zorginnovatie, transformatie, digitale vaardigheden en e-health. Lea is sinds juli 2019 programmadirecteur ICT&health. En daarnaast is ze onder andere voorzitter van de redactieraad van ICT&health, voorzitter van de stichting Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) en voorzitter van de Raad van Advies van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Haar kennis en ervaring vormen een waardevolle aanvulling voor de Raad van Toezicht.

Terug naar boven