Nieuwsoverzicht

Oncologieverpleegkundige Marry is Zorgmedewerker van het jaar 2022

marry versluis

Marry Versluis, oncologieverpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis, is dé Zorgmedewerker van het jaar 2022. Deze titel is een initiatief van community Eva (EO) en het Leger des Heils, om zorgmedewerkers in heel Nederland een hart onder de riem te steken en hun harde werk nog eens extra te belonen. Marry wordt geroemd om haar positiviteit en tomeloze inzet, ondanks haar eigen ziekte.

Uit handen van Bert van Leeuwen van de EO en Karin Bloemendal van het Leger des Heils ontving Marry een cheque om samen met haar team te besteden. Marry zelf reageerde erg blij, maar ook bescheiden. “Ik vind het geweldig. Ik word er wel een beetje verlegen van. Ik doe net als mijn andere collega’s gewoon mijn werk, met heel veel liefde en plezier, al meer dan veertig jaar.”

De gloednieuwe, jaarlijkse verkiezing 'Zorgmedewerker van het jaar' is in het leven geroepen door community Eva (EO) en het Leger des Heils, om zorgmedewerkers in heel Nederland een hart onder de riem te steken en hun harde werk nog eens extra te waarderen. De verkiezing startte in november met de mogelijkheid om zorgmedewerkers aan te dragen. Duizenden Nederlanders stemden vervolgens op hun favoriet.

Voor de verkiezing werd ook Marry Versluis aangedragen, opgegeven door haar collega’s. De nominatie ontvangt ze vanwege haar tomeloze inzet, positiviteit en professionaliteit, ondanks haar eigen ziek-zijn. Marry (61) heeft slokdarmkanker, maar werkt ‘gewoon’ door als oncologieverpleegkundige. 'Niets is haar teveel' werd er opgeschreven, en 'een vrouw met hart voor het vak' die 'voor haar patiënten door het vuur gaat'. En daar sluiten wij ons bij aan. We zijn heel trots op Marry en feliciteren haar met haar prijs. Helemaal verdiend! 

Terug naar boven