Nieuwsoverzicht

Op de skates geld inzamelen voor meer onderzoek naar longkanker

white-ribbon

Longartsen in opleiding Romina Sluga en Sofia Moll van het St. Antonius Ziekenhuis doen vandaag mee aan The White Ribbon Tour om aandacht te vragen voor longkanker. Op de skeelers leggen ze een tocht af richting het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en geven zo het witte lint door. Met hun sponsortocht zamelen ze geld in voor meer onderzoek naar gepersonaliseerde longkankertherapie. 

Door heel Nederland wordt op 21 mei het witte lint fietsend, wandelend of op de skates aangeboden aan patiënten en longartsen in 35 ziekenhuizen. De route heeft de vorm van een wit lint. Romina Sluga en Sofia Moll, longartsen in opleiding, doen namens het St. Antonius mee aan deze tocht. De verwachting is dat zij rond 18.00 uur aankomen bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Medewerkers van het UMC Utrecht doen ook mee aan The White Ribbon Tour en leggen al fietsend een route af richting het St. Antonius Ziekenhuis. 

Gepersonaliseerde medicatie

Met The White Ribbon Tour willen de organisatoren ‘awareness’ voor longkanker vergroten. “Iedereen kan longkanker krijgen; ook als je nooit gerookt hebt”, aldus Sluga. “We vinden het hard nodig om dit geluid te laten horen en daarnaast geld in te zamelen voor meer onderzoek naar gepersonaliseerde longkankermedicatie, waar ook het St. Antonius een belangrijke bijdrage aan levert.”

Terug naar boven