Nieuwsoverzicht

Proef Afspraak bevestigen

Afspraak voorbereiden in Mijn Antonius

Een ziekenhuisafspraak missen. Dat kan iedereen gebeuren. Maar als je alle gemiste afspraken bij elkaar optelt, zijn het er toch heel veel. Jaarlijks worden ongeveer 36.000 afspraken gemist. Hierdoor blijft kostbare zorgcapaciteit onbenut voor andere patiënten en wordt veel materiaal verspild. Op de poli’s Kaakchirurgie, Interne Geneeskunde en Oogheelkunde start daarom op 3 april 2024 een proef om het aantal gemiste afspraken te verkleinen. 

Hoe werkt het? 

Tijdens de proefperiode krijgen patiënten een week voor hun afspraak een telefoontje om hen aan hun afspraak te herinneren. We bellen niet iedereen, maar kijken kritisch naar om wat voor soort afspraak het gaat. Het missen van een eenvoudige controleafspraak is minder kostbaar dan een afspraak voor een onderzoek of behandeling waarbij meer personeel, apparatuur of dure medicijnen nodig zijn.

Bezoekt u een van de deelnemende poli’s tijdens deze periode, dan kan dus zijn dat u voor uw afspraak door ons wordt gebeld. Ook als u niet wordt gebeld, gaat uw afspraak gewoon door. 

Vervolg

De proef duurt 6 weken en eindigt op 10 mei.  Daarna volgt een evaluatie en bekijken we of deze werkwijze ook op de andere poliklinieken wordt ingevoerd.

Terug naar boven