Nieuwsoverzicht

St. Antonius Geboortezorg, locatie Utrecht open

foto van baby Yousuf op schoot bij zijn broers en zus
Baby Yousuf zit op schoot bij zijn broer Ibrahim (9) en tussen zus Sarah (5) en broer Yasin (3).

Vrijdagochtend 12 januari om 8.00 uur werd het nieuwe geboortecentrum van St. Antonius Geboortezorg echt in gebruik genomen. Een spannende dag voor alle medewerkers en verloskundigen in de omgeving. Om 10.21 uur mochten we ‘onze eerste baby’ verwelkomen, een meisje! Moeder en kind maken het goed en het gezin kon al gauw naar huis. Later die middag vond een succesvolle keizersnede plaats en werd baby Yousuf om 15.16 uur geboren. Inmiddels zijn er al circa 20 baby’s geboren.

Veilig en in een prettige omgeving bevallen kan op onze locaties in Utrecht en Nieuwegein. Samen met verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties uit de regio en jonge (aanstaande) moeders is de laatste jaren gewerkt aan de realisatie van het nieuwe geboortecentrum. Niet alleen het geboortecentrum is vrijdag 12 januari geopend, maar ook de IC.

Het nieuwe geboortecentrum heeft 32 comfortabele, sfeervolle gezinssuites. Alle suites hebben een slaapbank voor de partner en eigen sanitaire voorzieningen. De suites waarin bevallingen plaatsvinden, beschikken ook nog over een ligbad en twee kamers hebben een speciaal bevalbad.

Altijd welkom voor elke bevalling

Bij St. Antonius Geboortezorg is iedereen welkom voor zowel een poliklinische bevalling (met je eigen verloskundige) als een bevalling bij de gynaecoloog. Michael Kars, gynaecoloog: “De verloskundige en de gynaecoloog werken nauw samen. Voordeel is dat 24/7 alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een volledig OK-team klaarstaat en ook kinderartsen en kraamverzorgenden altijd beschikbaar zijn”.

Nieuw concept: Family Centered Care

Bij St. Antonius Geboortezorg staat de zorg voor het totale gezin centraal volgens Kars. “Moeder en kind worden na de bevalling in principe niet meer gescheiden, ook niet als ze extra zorg nodig hebben of het kind bijvoorbeeld in een couveuse moet liggen. Het gezin verblijft samen in een mooie suite waar ook de partner kan blijven slapen, die net als de moeder actief betrokken wordt bij de zorg voor hun pasgeboren kindje.” Voor te vroeg geboren baby’s of zieke baby’s zijn er suites met speciale voorzieningen waar ouders ook ‘s nachts bij hun baby kunnen blijven. Nu slapen deze baby’s vaak nog apart op de couveuseafdeling.

St. Antonius Woerden voor spreekuren en controles

Sinds vrijdag 12 januari vinden er geen bevallingen meer plaats in het ziekenhuis en/of in het Geboortecentrum in Woerden. Donderdag 11 januari, is de laatste baby, genaamd Hannah, in het ziekenhuis in Woerden geboren. Zwangere vrouwen kunnen bij St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden nog wel terecht voor spreekuren en controles, onder anderen bij de gynaecoloog, en voor aanvullende onderzoeken.

Aandacht in diverse media

RTV Utrecht besteedde ruimschoots aandacht aan de in gebruik name van het nieuwe geboortecentrum in Utrecht. Online was een artikel te lezen die dag en om 17.00 uur was er een reportage te zien bij U Vandaag.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1716950/

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/uvandaag/20180112-1710/

Ook op de radio was er aandacht voor ons nieuwe geboortecentrum. Luister de reportages bij Utrecht is Wakker hier terug:

Uitzending om 07.40 uur 

Uitzending om 08.40 uur

Verder heeft de opening op locatie Utrecht ook veel positieve pers gehaald in de krant, hierbij enkele links:

https://www.ad.nl/utrecht/geboortecentrum-in-verwachting-van-eerste-bevalling~a788da30/

https://www.molenkruier.nl/nieuws/algemeen/319027/st-antoniusziekenhuis-dat-bevalt-dus-wel-

Voor meer informatie kijk op www.antoniusziekenhuis.nl/geboortezorg

Terug naar boven