Nieuwsoverzicht

St. Antonius Geboortezorg in Utrecht

Nieuw geboortecentrum opent 12 januari

foto van Michael Kars in het nieuwe geboortecentrum
Gynaecoloog Michael Kars

12 januari 2018 wordt op onze locatie in Utrecht het nieuwe geboortecentrum 'St. Antonius Geboortezorg' in gebruik genomen. Veilig en in een prettige omgeving bevallen kan vanaf dan op onze locaties in Utrecht en Nieuwegein.

Samen met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties uit de regio is de laatste jaren hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe geboortecentrum. In het centrum, vertelt gynaecoloog Michael Kars, staat de zorg voor het totale gezin centraal. “Moeder en kind worden na de bevalling in principe niet meer gescheiden, ook niet als ze extra zorg nodig hebben of het kind bijvoorbeeld in een couveuse moet liggen. Het gezin verblijft samen in een mooie suite waar ook de partner kan blijven slapen en waar altijd bezoek ontvangen kan worden.”

Samenwerking

Zowel in Utrecht als in Nieuwegein kunnen vrouwen bevallen onder begeleiding van hun eigen verloskundige. Als dit medisch noodzakelijk is, is er altijd een gynaecoloog beschikbaar. Michael Kars: “De verloskundige en de gynaecoloog werken nauw samen. Voordeel is dat 24/7 alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een volledig OK-team klaarstaat en ook kinderartsen en kraamverzorgenden altijd beschikbaar zijn. In een aantal suites kunnen zwangeren ook gebruikmaken van een bevalbad.”

Woerden

Als het nieuwe geboortecentrum in Utrecht open is, vinden er geen bevallingen meer plaats in het ziekenhuis in Woerden. Zwangere vrouwen kunnen hier nog wel terecht voor spreekuren en controles, onder andere bij de gynaecoloog, en voor aanvullende onderzoeken.

Terug naar boven