Verpleegkundige vervolgopleidingen

Opleiding tot intensive care (IC) verpleegkundige

Verpleegkundigen die werkzaam zijn op de Intensive Care.

• Je hebt een HBO-V, BBL-, BOL- of een inservice-opleiding afgerond.
  • Ieder ziekenhuis selecteert zelf de studenten die mogen starten met de opleiding. Een aantal ziekenhuizen heeft daarvoor een competentieprofiel ontwikkeld. Aankomend studenten werken vaak een periode voor op één van de betreffende afdelingen, voordat zij met de opleiding starten. De duur van de voorwerkperiode varieert per ziekenhuis.
  • Je bent gedurende de opleiding in dienst van een ziekenhuis en werkzaam op een IC-afdeling.
  • Je werkt minimaal 24 uur per week (eis College ZorgOpleidingen).

Inhoud

De opleiding tot IC-verpleegkundige voldoet aan de eindtermen van het College ZorgOpleidingen. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van competenties binnen verschillende beroepsthema's. Deze thema's zijn kenmerkend voor de beroepspraktijk op een Intensive Care-afdeling. Binnen ieder thema zijn de competenties, leeractiviteiten en de toetsen beschreven.

De leerinhoud van de opleiding krijg je digitaal aangeboden. Je brengt jouw eigen laptop of tabletcomputer mee waarmee je in de digitale leeromgeving kunt werken. In de Academie neem je deel aan de onderwijsactiviteiten. Je past het geleerde toe in vaardigheidstrainingen en klinisch redeneren. Samen met medestudenten voer je in kleine studiegroepen leeractiviteiten uit. Ter ondersteuning van het onderwijs zet de St. Antonius Academie e-learning in. De opbouw van de leerinhoud is van laagcomplex naar hoogcomplex.

Tussen het academieonderwijs door werk je op een Intensive Care-afdeling. Een IC-patiënt bevindt zich vaak in een levensbedreigende situatie, waarbij één of meer vitale functies bewaakt, ondersteund en/of overgenomen zijn. De patiënt is afhankelijk van zorgverleners en apparatuur. Een Intensive Care is een dynamische zorgomgeving waar je alle benodigde vaardigheden leert en je je kunt ontwikkelen. Je hebt de regie over je eigen leerproces. In het begin krijg je meer begeleiding. Naarmate je vordert met de opleiding plan en voer je de zorg zelfstandig uit. Je vorderingen houd je bij in een digitaal portfolio .

Beheers je aan het eind van opleiding alle competenties en kun je deze toepassen? Dan heb je je gekwalificeerd als intensive care-verpleegkundige en ontvang je het diploma.

Ervaringen van studenten

Lees hier ervaringen van andere studenten die deze opleiding volgden.

Aanbod Start 3 x per jaar (bij voldoende deelnemers)
Duur 18 maanden
Prijs 2020 € 6.255,- p.p.
Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaarden verpleegkundige vervolgopleidingen die van toepassing zijn op deze opleiding.
Accreditatie 243 punten

Meer informatie en inschrijven

Reserveren van opleidingsplaatsen

• Het is mogelijk tot uiterlijk drie maanden vóór de start van de opleiding één of meerdere opleidingsplaatsen te reserveren.
  • Als de reservering drie maanden vóór de informatiebijeenkomst niet is omgezet in een inschrijving, vervalt de reservering automatisch.

Een reservering wordt een inschrijving op het moment dat de St. Antonius Academie een volledig ingevuld inschrijfformulier heeft ontvangen.

Onderwijs- en examencommissie

De St. Antonius Academie beschikt over een onderwijs- en examencommissie (OEC).

Voor onze verpleegkundige vervolgopleidingen heeft de commissie een onderwijs- en examenreglement (OER) opgesteld. Dit reglement is van kracht voor alle verpleegkundige vervolgopleidingen die vanaf september 2019 van start gaan.

De student richt de aanvraag voor vrijstellingen, inclusief de bewijslast waarvoor vrijstelling wordt aangevraagd, direct aan de OEC. De OEC behandelt het verzoek en communiceert daarover met de student. De procedure voor het aanvragen van vrijstellingen staat in de onderwijs- en examenreglement beschreven.

Contact

Wil u contact opnemen met de onderwijs- en examencommissie? Stuur dan een mail naar: academie-examencommissie@antoniusziekenhuis.nl

Privacyverklaring

De St. Antonius Academie respecteert je privacy en gaat volgens de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) om met jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe de Academie met jouw persoonsgegevens omgaat en wat jouw rechten zijn.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Herkelman:
    E: y.herkelman@antoniusziekenhuis.nl