Patiënten en bezoekers

Help ons minder wegwerpbekers te gebruiken

Neemt u ook uw eigen beker mee?

collega's met bekers

Vanaf 4 maart 2024 stopt het St. Antonius met het standaard aanbieden van wegwerpbekertjes. Dit doen we in verband met duurzaamheid en de nieuwe wet- en regelgeving. Hierdoor gebruiken we jaarlijks miljoenen wegwerpbekertjes minder.

Wat betekent dit voor u? Hieronder vindt u alle informatie op een rijtje.

Voor onze patiënten blijven wegwerpbekers beschikbaar. Vanwege medische noodzaak geldt hier een wettelijke uitzondering.

Dankzij het nieuwe menu krijgen de meeste patiënten op de verpleegafdeling en de dagbehandeling al geen wegwerpbekers meer, maar servies. Op de poli’s blijven de koffierondes door de vrijwilligers ook plaatsvinden.

Komt u op bezoek of gaat u mee als begeleider? Dan vragen we u een eigen beker mee te nemen. Mocht u deze vergeten zijn of niet mee kunnen nemen, dan kijken we graag samen naar een oplossing. U kunt ook altijd wat te drinken halen bij het bezoekersrestaurant.

Omdat patiënten onverwacht op deze afdelingen worden opgenomen, blijven wegwerpbekers ook beschikbaar voor begeleiders en bezoekers.

Het is altijd mogelijk om wat te drinken te halen bij de bezoekersrestaurants van Vermaat of Broeder (Woerden). Hiervoor heeft u geen eigen beker nodig. 

Terug naar boven