Plastische Chirurgie

Wachttijden Plastische Chirurgie

Actuele wachttijden

Wij doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Voor spoed kunt u altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft of u maakt zich zorgen, neem dan contact op met de poli.

Voor een afspraak is het niet altijd nodig om naar het ziekenhuis te komen. We proberen veel afspraken telefonisch of via video (beeldbellen) te doen.

Wachttijden Plastische Chirurgie

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen wij u graag zo snel mogelijk helpen. Daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Voor bijna elke behandeling kunt u binnen 6 weken terecht bij de Plastische Chirurgie. Voor de poli gelden wachttijden van ongeveer 2 weken. Soms is de wachttijd langer, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of als u een voorkeur heeft voor een specifieke locatie. Soms bent u sneller aan de beurt, bijvoorbeeld als de specialist vindt dat u sneller geholpen moet worden. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden uiteraard niet.

Voor sommige behandelingen van Plastische Chirurgie moet er eerst een goedkeuring worden gevraagd bij de zorgverzekeraar. Dit kan de wachttijd vergroten.

PolikliniekbezoekLocatieActuele wachttijd in dagen
Plastische Chirurgie - AlgemeenPolikliniek Houten14
Plastische Chirurgie - AlgemeenZiekenhuis Utrecht14
Plastische Chirurgie - AlgemeenLocatie Woerden14
Plastische Chirurgie - OncologieLocatie Woerden14
Plastische Chirurgie - OncologieZiekenhuis Utrecht14
Plastische Chirurgie - OncologiePolikliniek Houten14
BehandelingLocatieActuele wachttijd in dagen
Operatieve behandeling contractuur van Dupuytren (plastische chirurgie)Ziekenhuis Nieuwegein14
Operatieve behandeling contractuur van Dupuytren (plastische chirurgie)Ziekenhuis Utrecht14
Operatieve borstreconstructie (plastische chirurgie)Ziekenhuis Nieuwegein14
Operatieve borstreconstructie (plastische chirurgie)Ziekenhuis Utrecht14
De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd. Laatst bijgewerkt op: 16-04-2024 .

Wilt u onze wachttijden vergelijken met de wachttijden van andere ziekenhuizen? Kijk dan op zorgkaartnederland.nl/wachttijden

Wachtlijstbemiddeling

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde Treeknorm), is 4 weken voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek). Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Terug naar boven