Home Research & Development

Over St. Antonius R&D

Bij het St. Antonius Ziekenhuis staan onderzoek en innovatie hoog in het vaandel. Het is van groot belang voor het verkrijgen van meer kennis over verschillende ziektebeelden en het ontwikkelen van nieuwe behandelmogelijkheden. Het uiteindelijk doel daarbij is om onze patiëntenzorg steeds verder te verbeteren.

Onderzoek en innovatie kennen een lange historie in ons ziekenhuis. Meerdere bijzondere operaties zijn eerst in Nederland in het St. Antonius Ziekenhuis verricht. Zo werd in 1959 de eerste openhartoperatie uitgevoerd, in 1980 volgde de eerste dotterbehandeling en in 1989 werd voor het eerst een longtransplantatie verricht.

In ons ziekenhuis dragen wij jaarlijks bij met ca. 450 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Dit is bijzonder veel voor een niet academisch ziekenhuis. Het St. Antonius Ziekenhuis wordt landelijk en op bepaalde gebieden zelfs internationaal gezien als een van de koplopers. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek worden ieder kwartaal gepubliceerd in ons wetenschappelijk magazine Loupe.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een uitgebreide infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Binnen St. Antonius Research & Development werken R&D medewerkers, die medisch specialisten en verpleegkundigen ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Daarnaast beschikken diverse specialismen over een eigen Research & Development afdeling.  

Terug naar boven