Home Research & Development

PromovendiClub

Promovendi leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek binnen het St. Antonius ziekenhuis. Sinds 2012 organiseert de PromovendiClub bijeenkomsten voor alle onderzoekers uit het St. Antonius Ziekenhuis. De PromovendiClub is de ideale plek om collega-onderzoekers van verschillende specialismen te ontmoeten. Er zijn reeds veel verschillende vakgebieden en functies vertegenwoordigd, onder andere arts-assistenten, apothekers, en biologen. Elke 6 weken is er een lunchbijeenkomst waarbij diverse onderwerpen rondom onderzoek en promoveren aan bod komen. 

Subsidie en statistische toets

Tijdens de bijeenkomst bespreekt een deskundige regelmatig een nuttig thema gerelateerd aan onderzoek. Bijvoorbeeld het schrijven van een subsidieaanvraag, het kiezen van de juiste statistische toets, of de waarborging van de kwaliteit van onderzoek. Daarnaast bestaat er voor onderzoekers de mogelijkheid om zijn of haar ervaringen over het uitvoeren van onderzoek te presenteren. Dit kan zowel de opzet van het onderzoek als ook de laatste loodjes en de uiteindelijke verdediging zijn. Met behulp van deze uitwisseling kunnen onderzoekers veel en op ongedwongen wijze van elkaar leren.

Trainingen en faciliteiten

Verder kunnen op deze bijeenkomsten onderzoekers onderling ideeën uitwisselen en is er de gelegenheid om aan te geven of er behoefte is aan bepaalde trainingen of faciliteiten. Zo is in het verleden gebleken dat veel onderzoekers graag een cursus ‘wetenschappelijk Engels’ wilden volgen. Ook het gebruik van een geavanceerd statistiekprogramma, Graphpad® stond hoog op de verlanglijst van veel onderzoekers. Beide ideeën zijn inmiddels gerealiseerd. Op deze wijze helpen onderzoekers gezamenlijk het onderzoek in het St. Antonius Ziekenhuis naar een nog hoger niveau te tillen.

Alle onderzoekers zijn van harte welkom bij de PromovendiClub, ook als hun onderzoek niet fulltime of gericht is op een promotie. De bijeenkomsten vinden wisselend op woensdag en donderdag tijdens lunchtijd plaats. Tijdens iedere bijeenkomst wordt een lunch verzorgd. Deelname is vrijblijvend en gratis.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over onderwerpen als SPSS, de MEC-U, subsidieaanvragen of wil je graag meer collega-onderzoekers ontmoeten? Of wil je gewoon graag op de hoogte blijven van de activiteiten van de PromovendiClub, geef dan je e-mailadres per mail door aan m.kersbergen@antoniusziekenhuis.nl.

Terug naar boven