Sportgeneeskunde

Fysiotherapeutisch diagnostisch onderzoek (FDO)

FDO staat voor een (uitgebreid) fysiotherapeutisch diagnostisch onderzoek. Dit onderzoek kan worden aangevraagd door uw orthopeed of sportarts en bestaat uit een verschillende onderzoeken naar de functie van uw gewricht (bijvoorbeeld uw knie, heup of schouder).

Een afspraak maken voor een FDO? Bel FysioHolland Medicort op T 088 708 08 00 (keuze 1) of stuur een mail naar FHM@fysioholland.nl.

Als er een FDO van de knie of heup gedaan wordt, begint u meestal met een warming-up op de fiets. Na de warming-up worden er diverse testen gedaan om bijvoorbeeld te testen of er een krachtsverschil is tussen de quadriceps en de hamstrings (voor- en achterzijde van het bovenbeen) of dat er een krachtsverschil is tussen uw linker- en rechterbeen. Deze testen zijn nuttig voor de orthopeed om de situatie voor en na een operatie te kunnen vergelijken, maar ook om te bepalen of een operatie plaats moet vinden of dat er nog mogelijkheden om de klacht zonder operatie te behandelen.

Bij SportsClinic is een kleedkamer waar u zich kunt omkleden om eventueel sportkleding aan te trekken. Na afloop van het FDO bespreekt de fysiotherapeut de resultaten met u en maakt hij een verslag voor uw behandelend arts en/of eigen fysiotherapeut met aanbevelingen.
Meer informatie leest u op de website van Fysioholland.

SportsClinic

Het St. Antonius Ziekenhuis werkt al geruime tijd samen met FysioHolland Medicort onder de naam SportsClinic. Het doel van de samenwerking is om (top)sporters van medische zorg te voorzien middels een multidisciplinaire aanpak zodat eenieder optimaal kan bewegen, zijn/haar sport zo goed mogelijk kan blijven beoefenen en zorg wordt gedragen voor optimale behandeling van blessures en uitvoering van return to sport van trajecten. 

FysioHolland Medicort is expert op het gebied van sportfysiotherapie en orthopedische revalidatie en zij staan voor innovatieve en excellente fysiotherapie en orthopedische revalidatie als onderdeel van haar aanbod op specifieke totaalzorg voor (top)sporters, welke vooruitstrevend is op lokaal, regionaal en nationaal niveau. De geboden zorg bestaat uit het uitvoeren van Fysiotherapeutische Diagnostische Onderzoeken (FDO’s) voor de sportgeneeskundige en orthopedische zorgprocessen. Daarnaast zijn er combi-sportspreekuren in samenwerking met orthopeed en/ of sportarts en kun je er terecht voor second opinions bij sportgerelateerde klachten in relatie tot orthopedie.

Meer informatie leest u op de website van Fysioholland

Terug naar boven