Patiëntverhalen

Dhr. Boogerd: "Ik kan mijn arm weer zonder pijn en beperkingen gebruiken"

Toen de heer Boogerd op een dag de straat overstak, gleed hij uit en maakte een flinke val op zijn rechter schouder. "Aanvankelijk had ik alleen flinke pijn in mijn schouder, maar snel daarna kon ik mijn arm helemaal niet meer bewegen. Ik ben toen meteen naar de huisarts gegaan. Hij stuurde me naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto."

Op de foto was gelukkig geen breuk te zien. Om van zijn schouderklachten af te komen, maakte de heer Boogerd vol goede moed een afspraak bij de fysiotherapeut. Al tijdens de eerste therapiesessie had de therapeut echter door dat de behandeling geen resultaat zou geven. "Hij raadde me aan met mijn huisarts te overleggen waar ik het beste terecht kon met schouderklachten. Mijn huisarts adviseerde me naar de orthopeed te gaan in het St. Antonius, omdat veel van zijn patiënten daar na behandeling goede resultaten behaalden."

Op de polikliniek onderzocht dr. Wessel de schouder en liet een MRI-scan maken. Op de scan was duidelijk een scheur in één van de pezen om het schoudergewricht zichtbaar, door orthopeden een 'cuffruptuur' genoemd. "Ik moest een 'cuff-repair' ondergaan: een operatie om de scheur in de pees te herstellen. Een operatie is toch altijd een spannende gebeurtenis. De uitleg van Dr. Wessel en de folders over de ingreep en de opname die ik meekreeg, stelden me wel wat gerust." Half maart 2012 werd de heer Boogerd 's middags aan zijn schouder geopereerd. Door de juiste pijnstilling na de ingreep had hij die nacht vrijwel geen pijn, waardoor hij goed kon uitrusten. De volgende ochtend mat de fysiotherapeut een sling aan om zijn arm te ondersteunen en mocht hij naar huis.

Na 6 weken dag mocht de sling af, mocht de heer Boogerd weer voorzichtig zijn arm en schouder gebruiken en startte hij met de revalidatie om zijn arm weer goed te leren gebruiken. "Begin september 2012 had ik mijn laatste afspraak bij dr. Wessel. Ik kan alleen maar zeggen dat ik meer dan tevreden ben met het resultaat. Ik kan mijn arm weer zonder pijn en beperkingen gebruiken en omdat ik een kijkoperatie onderging, zie je er bijna niks van."

Terug naar boven