Patiëntverhalen

'Het voelde meteen goed bij St. Antonius Geboortezorg'

mc-geboortezorg

Manon en David verwelkomden afgelopen zomer hun tweede kindje: zoon Jayh. Voor de bevalling weken ze uit naar St. Antonius Geboortezorg. "Het voelde meteen goed. Het is een fijne, huiselijke plek."

Misschien komen Manon en David bekend voor. Ze zijn hét gezicht van St. Antonius Geboortezorg en te zien op verschillende banners en informatieposters van het geboortecentrum. “Heel bijzonder om het gezicht van Geboortezorg te zijn. We krijgen alleen maar positieve reacties.”

Het stel is erg enthousiast over bevallen bij St. Antonius Geboortezorg. “We hebben het als heel prettig ervaren.” De rondleiding sprak meteen aan. “De sfeer, de kleurtjes. Het was netjes en knus. Een fijne, huiselijke plek. Het voelde goed, voor ons allebei.”

Ruggenprik

Bij de geboorte van dochter Indie koos Manon voor pijnbestrijding via een ruggenprik. “Door wat verhoging bij onze dochter en mij moesten we een nachtje blijven. Zo’n mooie suite is dan wel fijn, omdat je met je gezin bij elkaar kunt blijven. Dat was bijzonder. Samen wakker worden en daarna samen op de kamer ontbijten.”

Toen Jayh zich aandiende werd opnieuw gekozen voor het St. Antonius. Manon beviel daar onder begeleiding van haar verloskundige. “Je krijgt echt de kans en de rust om alles met je eigen kringetje, je eigen familie te doen. En als je hulp nodig hebt, is er altijd iemand in de buurt.”

Inmiddels is het stel een half jaar verder en doet zoon Jayh het erg goed. “Het is een ontzettend vrolijk mannetje en hij is gek op zijn grote zus.” Mocht zich opnieuw een bevalling aandienen, dan zouden Manon en David opnieuw voor St. Antonius Geboortezorg kiezen. Al is die kans klein... “Met twee mooie en gezonde kinderen is ons sprookje compleet.”

Alle zorg rondom zwangerschap en geboorte

Bij St. Antonius Geboortezorg, met bevallingslocaties in Nieuwegein en Utrecht, bieden wij alle zorg rondom zwangerschap en geboorte. Dat doen we volgens het concept van family centered care, waarbij het gezin centraal staat. Een van de belangrijkste kenmerken hiervan is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden, ook niet als een van de twee extra zorg nodig heeft. Het unieke is dat de zorg rondom de geboorte dan ook zoveel mogelijk plaatsvindt op de eigen suite. Dit geldt ook voor het krijgen van een ruggenprik.

Terug naar boven