Behandelingen & onderzoeken

Medicijnen na een beroerte of TIA

Na een beroerte (CVA) of een TIA (een korte voorbijgaande beroerte), worden vaak bloedverdunners voorgeschreven om de kans op herhaling van een beroerte te verkleinen.

Bloedverdunners zorgen ervoor dat er minder snel stolsels in het bloed ontstaan. Het zorgt er dus voor dat het bloed ‘dun’ genoeg blijft. Zo is de kans kleiner dat er weer een bloedvat verstopt raakt en er een nieuwe beroerte ontstaat.

Op deze pagina snel naar

Meer over medicijnen na een beroerte of TIA

Op de website www.apotheek.nl staat meer informatie over medicatie bij een beroerte.

Welke medicijnen worden gebruikt bij een beroerte?

Kijksluiter is een bibliotheek met animatievideo's. In deze video’s wordt de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke taal uitgelegd. Patiënten kunnen zelf hun medicijn opzoeken. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands (inclusief ondertiteling voor doven en slechthorenden), Engels, Turks en Arabisch.

Expertise en ervaring

Onze neurologen behandelen per jaar ongeveer 15.000 nieuwe patiënten. Zij hebben daardoor ruime ervaring met vele soorten neurologische aandoeningen, onderzoeken en behandelingen.  Bijzondere  expertise is er op het gebied van beroertes (CVA), hoofdpijn, kinderneurologie, MS (multiple sclerose), neurofibromatose type 1 (NF1), slaapklachten en de Ziekte van Parkinson.

Code
NEU 20-AD