Specialismen & behandelcentra

Neurologie

Neurologie houdt zich bezig met aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren.

Mensen komen met uiteenlopende problemen naar de poli. Dat kunnen klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, dubbelzien, uitstralende rugpijn of verlammingsverschijnselen zijn. Daarnaast behandelen onze neurologen mensen met specifieke aandoeningen als epilepsie, multipele sclerose, parkinson, spierziekten, hersentumoren, etc.

Onze neurologen behandelen per jaar ongeveer 15.000 nieuwe patiënten. Zij hebben daardoor ruime ervaring met vele soorten neurologische aandoeningen, onderzoeken en behandelingen. Niet voor alle aandoeningen is een geneesmiddel beschikbaar. Vaak is er wel een behandeling van de symptomen mogelijk.

Speciale spreekuren

Voor bepaalde klachten en aandoeningen bieden wij speciale spreekuren. 
Zo is er een spreekuur voor patiënten met de ziekte van Parkinson, MS, voor mensen met duizeligheidsklachten en voor mensen met hoofdpijn. Voor mensen waarbij er verdenking is op een carpaal tunnelsyndroom of een hernia zijn er trajecten met sneldiagnostiek mogelijk waarbij u in één bezoek gezien wordt door een neuroloog, aanvullend onderzoek ondergaat en er een behandelplan wordt opgesteld.

Aandachtsgebieden

Het specialisme Neurologie in het St. Antonius heeft bijzondere expertise op het gebied van:

  • 8,1

    Dit cijfer geven onze patiënten voor onze zorg

  • 32.000

    behandelde patiënten per jaar

  • Intra-arteriële behandeling mogelijk bij CVA

Meer weten?

Terug naar boven